Sofie Dierick blijft bij N-VA en ontkracht geruchtenmolen van overstap

Eind 2005 vroeg de N-VA Sofie Dierick uit Machelen aan de Leie om op te komen als kandidaat voor de Nieuw-Vlaams Alliantie op de lijst CD&V/N-VA, samengesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Weloverwogen ging Sofie Dierick op die vraag in. Ze behaalde de mooie score van 431 stemmen. Dit leverde een plaats op in de gemeenteraad.
In Zulte wordt vlot samengewerkt met de CD&V en regelmatig brengt de N-VA agendapunten aan. We denken hierbij aan de oproep om met de fiets naar de gemeenteraad te gaan, het gebruik van het Nederlands op de BIN-borden, het uitbreiden van de subsidies voor milieu-investeringen, het voorzien van een kindvriendelijke zone op activiteiten ingericht door het gemeentebestuur, …

Nationaal brengen de pogingen tot regeringvorming spanningen met zich mee tussen verschillende politieke partijen. Lijst Dedecker (LDD) voorspelt het einde van het kartel CD&V/N-VA. Blijkbaar contacteert LDD nu gemeentelijke N-VA-madatarissen en probeert hen te overtuigen om over te stappen naar LDD. Ook Sofie Dierick werd benaderd. Sofie wenst te benadrukken dat er van een overstap geen sprake kan zijn en is tot nader order de mening toegedaan dat het kartel CD&V/N-VA een meerwaarde biedt voor Zulte. Samenwerking op plaatselijk vlak staat of valt niet met wat partijen doen op nationaal vlak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here