Nieuwe Navman S-serie op de testbank

Navman presenteert de compleet nieuwe S-serie (S30, S70 en S90i). Het nieuwe systeem is voorzien van allerlei moderne functies zoals realtime verkeersinformatie, een groot en helder 4,3 inch touchscreen, Bluetooth-ondersteuning en een SOS-toets. Topmodel is de S90i dat 2 GB geheugen, een 2 megapixel camera en Bluetooth heeft. De S50 en de S70 hebben hetzelfde scherm, maar minder mogelijkheden. Het goedkoopste model is de S30 en deze heeft een kleiner 3,5 inch scherm en heeft geen Bluetooth.

Navman heeft ruim een jaar lang onderzoek gedaan onder huidige en potentiële gebruikers van navigatiesystemen. Die informatie is gebruikt om de compleet nieuwe S-serie te ontwikkelen. Als we de Navman C70 kritisch bekijken zijn we aangenaam verrast over de aankoopprijs en zijn mogelijkheden.

Het 4,3 inch touchscreen heeft een ruime kaartweergave. De gebruiker kiest via een duidelijk menu voor meer of minder informatie op het scherm. Het toestel is zo gemakkelijk te bedienen dat er zelfs geen handleiding nodig zou zijn. De gevoeligheid van het touchscreen is wel nog wat voor verbetering vatbaar.

Wat de navigatiestem betreft, is deze uitermate helder, heel goed verstaanbaar en geeft duidelijke instructies aan de bestuurder. Bij het naderen van een afslag wordt de te nemen straatnaam uitgesproken, wat zeker een pluspunt is ter controle van de juiste afslag. Nog een pluspunt is de melding bij het naderen van de bestemming, hier geeft het toestel de kant van het gezochte huisnummer aan.

De Navman is voorzien met een SOS-toets die in geval van nood meteen een lijst met hulpdiensten uit de omgeving weergeeft. Zo is er geen tijd te verliezen op zoek naar een ziekenhuis, doktor of politiebureau. Als we de vergelijking maken met andere navigatietoestellen is de Navman S70 zeker niet duur. Een minpuntje is wel het goedkope uiterlijk wat deze uitblinker zeker niet verdiende.

De prijzen van de Navman S-serie beginnen bij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here