Obscene single uit Humo's Top 20

Debuutsingle rockband Tristand verbannen uit Humo's Top 20. Het Brusselse trio Tristand verraste de Belgische muziekindustrie afgelopen week door zonder voorafgaande stunt meteen een tweede stek te veroveren in Humo's Top 20, een online stemlijst waar lezers en fans hun 3 favoriete singles en albums mogen selecteren. De groep vatte daarmee post boven bestsellers als Radiohead, James Blunt, Mika en diende enkel Bruce Springsteen boven zich te dulden. Een blitzkrieg van formaat die echter bij Humo zelf op weinig bijval kon rekenen: 'Obscene' werd prompt uit de hitlijst geschrapt.

Het weekblad Humo dat zich in zijn rijke verleden meermaals heeft opgeworpen als spreekbuis voor gedreven talent lijkt hiermee de opmars van de rockgroep te willen fnuiken. De single werd immers niet alleen uit de Top 20 verwijderd, maar tevens uit de stemlijst voor deze week,waardoor elke kans op herhaling van dit verpulverend resultaat meteen in de kiem is gesmoord.

Op hun officiële website laat de Belgische rockband weten dat zij de beslissing van Humo ten zeerste betreuren maar het heft in handen leggen van de fans. 'De censuur die ons hier wordt opgelegd zal enkel de stem van ons publiek harder doen klinken,' aldus frontman Cedric Hamelryck. 'Laat de critici hun gal maar spuwen; wij zijn musici, geen politici!'

Tristand behoort tot de nieuwe generatie van selfmade alternative rockbands die zich een weg hebben gebaand door het muzieklandschap en op weinig of geen tijd een enorme schare fans achter zich hebben verzameld. De band werd opgericht in 2005 en heeft sindsdien meer dan 200 concerten op hun naam staan. In juli 2007 tekenden zij op het eigenzinnige label Musicarena, een geslaagde combo die leidde tot een subliem debuut. Het album 'Reasons' ligt sinds eind oktober nationaal in de rekken en verschijnt op 05/12 tevens in Nederland en Frankrijk. De single 'Obscene' is wereldwijd verkrijgbaar via iTunes.

Platenfirma Musicarena laat alvast verstaan dat het verder wil onderzoeken in welke mate de wens van de luisteraars daadwerkelijk wordt weerspiegeld in de resultaten van dergelijke initiatieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here