Het Nieuwsblad start met een nieuwe jongerenblog

Tijdens het zoeken naar mooie en leuke sites kwamen we per toeval op de weblog's van Het Nieuwsblad en Het Volk terecht. De nieuwe jongerenweblog van Het Volk/Het Nieuwsblad heeft nog geen naam of een definitieve lay-out. Daar moeten de jongeren maar voor zorgen staat er te lezen. Tevens wilden we natuurlijk meer weten en vroegen een woordje uitleg aan de redactie van Het Nieuwsblad.

Eerst en vooral is er de welog 'Surfplank': http://nieuwsblad.typepad.com/surfplank/ Deze wordt gemaakt en onderhouden door de redactie van Het Nieuwsblad online. Hierop plaatsen we leuke berichten, toffe sites, spelletjes,… kortom alles wat mensen naar elkaar doorsturen per mail, zeg maar.

Daarnaast is er sinds kort ook een blog op 'Sumo'. Naast de bijdragen van de redactie (vooral voor jongeren), werken ook hier jongeren zelf aan mee. In eerste instantie zijn we in zee gegaan met een viertal jonge bloggers. Zij bloggen minstens tweemaal per week over vanalles.

,,Sumo is een zusterwebsite van het Nieuwsblad Online voor jongeren tussen veertien en achttien. Met een intelligente, baldadige en interactieve inslag een boeiende plek voor jongvolwassen surfers met een open blik op de wereld. Heldere artikels voor en door jongeren, aangevuld met bijdragen van de lezers zelf. Elke dag een reportage, korte berichten en een wekelijkse rubriek met oog voor humor, cultuur, relaties, wereldproblemen en kleine besognes. Eerlijk, vinnig en interactief''

Nu, sumo is nog maar een werktitel; de definitieve titel zoeken we met behulp van de lezers en bezoekers. Nadien zal hieraan ook een url worden vastgehangen. http://www.nieuwsblad.be/sumo/

Dit weten we nu ook weer eens en wensen de medewerkers van Surno en Surfplank heel veel succes met de nieuwe blogs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here