Belgisch kampioenschap Judo te Hasselt.

Voor het tweede jaar op rij is Hasselt gaststad voor het Belgisch kampioenschap judo. De twee volgende jaren gaat het kampioenschap naar Wallonië. De Oost-Vlamingen mogen tevreden zijn met de eindbalans: 1 keer goud, 4 keer zilver en 3 maal brons.

In de categorie tot -60 kg komt Van Steendam Sydney uit tegen de Waalse internationaal, Gascard Yung. Sydney kampt een sterke wedstrijd en weet in de laatste seconde zich te bevrijden uit een eerste houdgreep. Na een tweede houdgreep moet Sydney toch zijn meerdere erkennen in Yung. Ook Shinji Bauters komt in zijn eerste kamp uit tegen een Waalse internationaal. Flament Fabrice heeft slechts 30 seconden nodig om deze Oost-Vlaming naar de herkansing te verwijzen. Zowel Sydney als Shinji winnen hun eerste herkansingsronde en komen hierdoor in de kleine finale voor het brons. Sydney neemt het hier op tegen De Meerleer Wouter uit Reet, Shinji komt in de andere kleine finale uit tegen de Waalse Bomboir Damien. Na amper 1 minuut scoort de Waal Bomboir een prachtige ippon tegen Shinji. Hiermee eindigt het BK voor Shinji zonder medaille. Sydney daarentegen schakelt na twee minuten zijn tegenstander uit met houdgreep en haalt hiermee het brons binnen.

Door de rechtstreekse selectie van Koen Sleeckx moet Bart Ongena een voorkamp vechten in de categorie -73kg. Bart moet hierin zijn meerdere erkennen in Koen Sleeckx. Bart start zijn herkansingen goed door te winnen van de Waal Mercier Sylvain. In de tweede herkansing tegen Pieters Nick verliest Bart met ippon. Géén medaille voor Bart dus.

Aangezien Daniel Fernandez rechtstreeks geselecteerd is krijgen we een voorkamp in de categorie tot -81 kg. Hier neemt Daniel het op tegen een andere Oost-Vlaming, Vincent Noterman. Binnen de 30 seconden weet Daniel ippon te scoren en verwijst hiermee Vincent naar de herkansing. In de halve finale krijgen we twee finalisten van vorig jaar tegen elkaar. Tim Van Glabeke en Daniel Fernandez nemen het tegen elkaar op, met houdgreep weet Daniel de halve finale te winnen. Tim mag kampen voor brons tegen Lemmens Tom uit Brasschaat. Tim krijgt een moeilijke kamp voor het brons, maar weet op een schitterende manier ippon te maken in de laatste 20 seconden. Het brons is binnen voor Tim.Vincent Noterman wint zijn eerste herkansing, maar verliest zijn tweede herkansing tegen Cnudde Steven. Hier eindigt het BK voor Vincent. In de finale komt Daniel uit tegen de Waal Van Dijck. Daniel komtop voorsprong met wa-zari en kan die tot het einde behouden. Hiermee haalt Daniel de eerste gouden medaille binnen voor Oost-Vlaanderen.

In de -100 kg weet Hans De Vos zich te plaatsen voor de halve finale. Maar hij verliest deze en wordt doorverwezen naar de herkansing. In de kamp voor de derde plaats neemt Hans het op tegen Joos Steven van Wilrijk. Joos Steven weet Hans overtuigend uit te schakelen met Ippon.

Bij de dames – 52 kg wint Julie De Groote de halve finale in de laatste seconden met Ippon, ze plaatst zich voor de finale tegen Ilse Heylen. Julie vecht een sterke finale en kan met sterk aanvallend judo grote weerstand bieden tegen Ilse. Ilse wint de kamp, maar Julie mag héél fier zijn met haar zilveren medaille.

De Pauw Nathalie komt in een voorkamp van de -57 uit tegen Hanne Van Bossele. Hanne wint die kamp en weet haar verder een weg te banen naar de finale. Nathalie De Pauw wint haar eerste herkansing, maar verliest de tweede en moet dus zonder medaille naar huis.

Met het kleinste verschil (koka) wint Katrien Ongena haar halve finale in de categorie tot -63 kg. In de finale neemt Katrien het op tegen Aerts Laure uit Duffel. In de laatste seconde verliest Katrien met het kleinste verschil. Zilver dus voor Katrien.

In de ¼ finale van de -70 weet Sofie De Saedelaere na amper 1 minuut haar wedstrijd te winnen. Sofie domineert haar halve finale, maar heeft toch de volle 5 minuten wedstrijdtijd nodig om haar halve finale te winnen. In de finale komt ze uit tegen Catherine Jacques. Na 30 seconden scoort Catherine. Sofie weet zich te bevrijden en zet de kamp verder. Een tweede houdgreep is er voor Sofie te veel aan, maar zij mag trots zijn met haar zilveren medaille. De Somer Fran verliest haar eerste wedstrijd, maar kan via de herkansing wel vechten voor het brons. In de wedstrijd voor het brons verliest Fran met een armklem van de Waalse Dango Mabourouratou.

Bij de +78 komen twee Oost-Vlaamse atleten, Asma Mektoum en Elise Vereecken, tegen elkaar uit in de halve finale. Na een spannende wedstrijd is het Asma die zich kan plaatsen voor de finale. Elise weet zich via de herkansing te plaatsen voor de kamp voor het brons. In deze kamp kan Elise haar partner goed domineren en haalt dan ook overtuigend het brons binnen. In de finale neemt Asma het op tegen Vercammen Ann uit Duffel. Na een spannende finale moet Asma zich troosten met het zilver. Meer info: www.vjf.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here