Nu of nooit: kijknamiddag voor noodlijdende dieren te Lede

Zondagnamiddag coördineert BLID om 15 uur de reddingsactie voor de dieren in de Bosstraat te Lede. 20 honden, 10 ganzen en 9 dwergkonijnen en enkele kippen zullen, die indien ze geen thuis krijgen, maandag worden geeuthanaseert. Er is geen ander alternatief dan euthanaseren, omdat de vrouw nergens een woning kan vinden met haar dieren. Ook een oude woning die nu leeg staat, en waar de vrouw met enkele dieren naartoe zou kunnen zou fantastisch zijn.

Het is de eerste maal dat BLID zo een initiatief onderneemt en we willen daar zeker in de toekomst mee verder gaan. Al enkele belangstellingen uit verschillende delen van Vlaanderen, hebben zich gemeld om een hond, gans of dwergkonijn te adopteren.

Dierenasielen zitten boordevol of willen niet helpen, indien er geen geld over de brug komt. We begrijpen de asielen, dat ze het ook niet gemakkelijk hebben, maar dieren mogen niet het slachtoffer worden van een menselijke fout.

Ondanks het feit dat de dieren niet proper zitten, smeren we de vrouw zeker geen dierenverwaarlozing aan haar been. Een uit de hand gelopen situatie, van een vrouw met een goed hart voor dieren, willen we nu helpen zoeken naar een goede thuis voor haar dieren. Voor informatie: 0495/20 57 97 Dirk Blanchart – voorzitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here