Oproep voor redding van dieren te Lede

In een woning in het Oost-Vlaamse Lede, dreigen maandag 20 honden, 10 ganzen en 9 konijnen te worden geeuthanaseert. Een vrouw die heel haar leven een liefde had voor dieren en enkele honden redde van het dierenasiel of euthanasie, is nu zelfs het slachtoffer geworden.

De vrouw die teruggetrokken leeft, heeft steeds dieren opgevangen van mensen die er goedkoop vanaf wilden. Ook mocht ze van de huiseigenaar het pand betreden met haar honden, maar blijkbaar zijn er nu andere plannen voor het pand. Een zoektocht door de vrouw, voor opvang voor de dieren leverden niks op.

De vrouw die de bouwvallige woning, zonder enig comfort huurt, moet maandag het pand verlaten, eerder verkreeg de vrouw via haar advocaat een maand uitstel. Ook onder dwang van de tegenpartij en de vrederechter heeft men de vrouw documenten laten tekenen om het pand te verlaten. De vrouw zelf heeft nooit vanwege een schrik, tegenover haar huisbaas iets naar buiten durven brengen over haar leefsituatie, ondanks dat de vrouw 300 euro maandelijks moet betalen voor de krotwoning. Nu zou het OCMW tijdelijk de vrouw iets aanbieden, maar geen opvang voor haar honden.

"De grootste slachtoffers zijn hier weer de dieren, en dit kan zomaar niet voor ons", zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID.

"Als ik de woning zie doet het me onmiddellijk denken aan huisjesmelkerij en begrijpen wij niet dat daar iemand kon wonen. Had er een ambtenaar van de gemeente aandacht gehad voor deze situatie, dan zou het misschien ook zo geen vaart gelopen zijn met het dierenaantal", alsnog de voorzitter. Want op het aantal te houden honden dat een particulier mag hebben staat een beperking. De vrouw geeft met beperkte middelen en hulp van enkele buren en vrienden, de dieren een overlevingkans geboden.

BLID wil nu een oproep doen om de honden, ganzen en konijnen te redden van de euthanasie en doet een oproep naar mensen die eventueel een dier willen overnemen.

Ook het aanbod voor een gepaste woning met wat tuin, zou zeker welkom zijn. De honden met een leeftijd tussen de 5 maand en tien jaar, moeten wel voorzien worden van een chip. Eventuele reactie kunnen via het nummer van BLID, want de vrouw heeft geen telefoon.

Voor informatie: 0495/20 57 97 Dirk Blanchart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here