Toerke deur Gent met Kurt Burgelman

Kurt Burgelman, gekend van de Gentse Stroprockformatie Biezebaaze, gaat graag te keer op het podium. Niet iedereen echter weet dat Kurt ook kleine optredens op een meer intieme manier brengt. Wellicht omdat Kurt Burgelman gekend is als verdediger van het Gents, Buffalosupporter, Bourgondiër en entertainer. Kleine optredens en concertjes mogen dan wel leuk zijn, maar hoe vindt je een passend kader? Frans Babbelaar: ,,Met Toerke deur Gent keren we een beetje terug naar de fuif formule van de '70, '80 en '90". Vorig jaar bleek deze formule erg aan te slaan en Kurt heeft de gelegenheid om nummers te brengen die bij Biezebaaze niet aan bod komen.

Tijdens een gelegenheidsoptreden in Ertvelde Rieme kwam Kurt in contact met Zoë, die een nummertje zong voor haar jarige vriend. Kort daarop was de line-up volledig. Maar aangezien Zoë studeert en soms op stage gaat werd er gezocht naar een vervangster en er daagden er zelfs twee op! Penny en Xenia staan klaar om dit najaar op te treden. Maar zo een formule zou niet af zijn zonder een top disc-jockey. Frans Babbelaar verzorgt het middagprogramma van Mfn, het cultuurprogramma Volgspot op stadsradio Plus en op vrijdagavond radio Buffalo op 7 Oost-Vlaamse radio's. Frans is bovendien nu al bezig met het programma van de Korenmarkt voor de Gentse Feesten.

Maar waar kan je genieten van Kurt Beurgelman en zijn Toerke deur Gent? Woensdag 31 oktober in het Cafetaria van AA Gent Jeugd, Warmoezeniersweg. Zaterdag 17 november in zaal Macaco te Sint-Amandsberg. Zaterdag 24 november: Jeugdterrein KRC Gent-Zeehaven (www.krcgent.be). Zaterdag 1 december in het cafetaria SK De jeugd, Lovendegem. Zaterdag 22 december in Theater Krakeel te Gentbrugge, kerstspecial. Tijdens de Kerstmarkt is er een gratis optreden aan de Ijspiste op het Emile Braunplein. Zaterdag 12 januari: Britannia te Heusen. Zaterdag 19 januari: Nieuwjaarsfeest in Het Volk aan de Poel. Zondag 27 januari Nieuwjaarsreceptie Kuip van Gent. Zaterdag 16 februari: Kantine Sporting Ertvelde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here