Politie arresteert verdachten van wisseltruc oplichting

Sinds enige tijd zijn in ons land oplichters actief die met een wisseltruck uw Euro's weten te verkrijgen in ruil voor wat Zwitsers geld en veel waardeloos papier. De daders contacteren hun slachtoffers met de vraag om te willen helpen bij een geldtransactie, vaak in de immobiliënsector, en beloven een aanzienlijke commissie. Op het ogenblik van de geldtransactie geven ze een stapel bankbiljetten, een flink pak briefjes van 1.000 Zwitserse franken, in ruil voor Euro's. Pas na de ruil, wanneer de oplichters zijn vertrokken, merken de slachtoffers dat enkel het eerste en het laatste briefje van het pak échte bankbiljetten zijn en al de rest waardeloze kopieën.

In het kader van dit onderzoek heeft de politie vier personen aangehouden, drie mannen en een vrouw. De eerste stelt zich voor als Richard STIGMAN, de tweede als de heer MATIGNON of Albert ZILLY. Meestal is nog een derde man in hun gezelschap, de heer MIGUEL genaamd. De drie mannen worden meestal op de
plaats op de plaats van de afspraak gebracht door deze vrouw. Was u het slachtoffer van gelijkaardige oplichtingpraktijken of als u werd benaderd door een van deze mannen, neem dan contact op met de politie via het gratis nummer 0800 91.119. Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be Dit opsporingsbericht staat ook te lezen op www.politie.be in de rubriek "getuigen gezocht".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here