Genieten van al het goede met Wijn & Zijn.

Wijn & Zijn is een jong filosofisch genootschap dat ernaar streeft Het Goede Leven in al zijn gedaanten te onderzoeken en te stimuleren. Dirk Dekempe van de Humanistisch Vrijzinnige Vereniging Oost-Vlaanderen: "Onze focus op het goede leven houdt in dat we via geïntegreerde activiteiten naar kruisbestuivingen zoeken tussen praktische filosofie (als levenskunst en als levenswijze) en oprechte wijnliefhebberij. Wijn & Zijn staat garant voor een bijzondere formule van koppelworkshops die een unieke mix beogen tussen wijnproeverij en nadenken over het goede leven". Een driemaandelijkse nieuwsbrief behandelt de meest uiteenlopende aspecten van zowel wijn als praktische filosofie. U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar info@wijnenzijn.be.

Op 16 november organiseert de Humanistisch Vrijzinnige Vereniging Oost-Vlaanderen een originele activiteit in Deinze, een combinatie van wijnproeven en een begeleid gesprek dat iets meer mag zijn dan toogpraat. Op deze avond worden verschillende denkfouten toegelicht. De deelnemers ervaren via oefeningen de verschillende fouten van het menselijke brein. Deze sessie leidt tot een beter inzicht in de werking van het brein en leert de valkuilen van het denken te vermijden. Tegelijk leert men stap voor stap vertrouwd te raken met de onmisbare bouwstenen voor een vlotte maar alomvattende wijndegustatie en een nog groter wijngenot.

Praktisch: op vrijdag 16 november om 19.30 uur in de kelder van de bibliotheek, Gentpoortstraat 1 te Deinze. Deelnameprijs: 7 Euro. Omdat het aantal deelnemers beperkt is tot twintig, is inschrijven verplicht. Dit kan telefonisch bij HVV Oost-Vlaanderen op het nummer 09/222 29 48 of via e-mail: hvv.ovl@geuzenhuis.be. Uw inschrijving is pas definitief na storting op rekeningnummer 979-0751944-05 van HVV Oost-Vlaanderen, Kantienberg 9, 9000 Gent met vermelding "Wijn en Zijn Deinze". Al eens voorproeven? Dat kan op de website www.wijnenzijn.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here