Man wil zijn twee extra nieren doneren

En nog een raar bericht uit China, daar wil een man in zijn twee extra nieren doneren. De 53 jaar oude He Zhanze uit het dorp Yongge, Provincie Guizhou, kwam tijdens een gezondheids-onderzoek tien jaar geleden achter dat hij 4 nieren had. Nu heeft hij zijn contact gegevens geplaatst in een lokale krant hopend dat hij zo een paar mensen gratis kan helpen, zo melt de Guizhou City Paper.

Zijn familie vondt het geen goed idee. Waarschijnlijk is dit wel een hoax, maar wanneer je plots geconfronteerd wordt met een zware nierziekte of met nierinsufficiëntie doemen er al gauw beelden van dialyse, veelvuldige ziekenhuisbezoeken en transplantatie op. Medisch wordt alles goed opgevolgd door internisten en nefrologen, maar psychologisch sta je er veelal alleen voor. Alleen al de gebruikte woordenschat schrikt velen af. Het is allemaal nieuw en onbekend.

De website van de Vlaamse Vereniging voor Nierpatiënten vzw (VlaVeNier vzw in het kort) zal u helpen in het verstaan van en leven met nierproblemen, of u nu zelf nierpatiënt bent, familielid, werkcollega of vriend van een nierpatiënt. http://www.nierpatient.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here