Sven Ornelis wil wereldrecord strijken te verbreken

Maandag, 22 oktober, doet Sven Ornelis een poging om het wereldrecord strijken te verbreken. Aanleiding is het "ronkende record", een record uit het Guinness Book of Records dat Deckers & Ornelis elke ochtend na het nieuws van 7 uur in hun programma vermelden. Vanmorgen was dat het wereldrecord strijken: een vrouw was erin geslaagd om 40 uur aan één stuk te strijken. Sven maakte de stigmatiserende opmerking dat zo'n strijkrecord typisch is voor vrouwen. Erwin Deckers en nieuwslezeres Maite vonden dat Sven z'n boekje te buiten ging en daagden hem uit zelf het record te verbreken. Heel wat luisteraars reageerden en stelden voor de recordpoging te koppelen aan een goed doel. Dat overtuigde Sven om de uitdaging aan te gaan.

Maandagochtend om 6 uur start Sven z'n strijkmarathon. Het is de bedoeling dat hij het minstens 24 uur volhoudt. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hun steentje bijdragen door Sven te sponsoren. Het verzamelde geld gaat integraal naar organisaties die armoede in Vlaanderen bestrijden.

Omdat Sven nog nooit gestreken heeft, krijgt hij morgen tijdens Deckers & Ornelis Showtime strijkles van weerman Frank Duboccage. Hij heeft wel ervaring met strijken en wil een demonstratie geven aan Sven.

Deckers & Ornelis Showtime, donderdag 4 oktober 2007 van 6 tot 9 uur op Q-music.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here