Frank Vanhecke betreurt het ontslag van Naïma Amzil

De Voorzitter van het Vlaams Belang, Frank Vanhecke laten weten in een persmededeling dat hun partij het ontslag van de Marokkaanse Naïma Amzil na de zoveelste dreigbrief aan het adres van haar werkgever betreurt. Van bij de aanvang van de 'zaak-Remmery' heeft onze partij de bedreigingen scherp veroordeeld. Het Vlaams Belang is goed geplaatst om te weten wat bedreigingen en intimidatiepogingen inhouden.

Ook enkele van onze mandatarissen werden de jongste weken en maanden immers herhaaldelijk bedreigd en waren zelfs het slachtoffer van geweld. Voor geen van deze feiten zijn verontschuldigingen mogelijk. Het ontslag van Naïma Amzil is echter een slecht signaal, aangezien het de daders kan sterken in hun overtuiging dat dreigementen ook daadwerkelijk effect hebben. Aan chantagepogingen van zieke geesten mag niet worden toegegeven, al begrijpen wij natuurlijk dat mevrouw Amzil genoeg heeft van de aanhoudende dreigementen.

Op geen enkel moment kan het dragen van een hoofddoek een vrijbrief zijn voor geweld, bedreigingen of intimidatie. Het Vlaams Belang hoopt dat het gerecht er alsnog in slaagt de dader(s) te vatten. Aldus Frank Vanhecke

VLD-voorzitter Bart Somers is eneneens verontwaardigd over de jongste dreigbrief voor nv Remmery, die mogelijk de aanleiding kan vormen voor het ontslag van de allochtone werkneemster Naïma Amzil. Degenen die achter de dreigbrieven zitten hebben nu met laffe chantage hun racistisch doel bereikt. Het (al dan niet tijdelijke) ontslag van Naïma is een nederlaag voor onze democratie en de verdraagzaamheid in de samenleving.

Bart Somers heeft bewondering en veel respect voor de moed van Naïma, die hij een bron van inspiratie vindt voor alle democraten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here