Citroën C6: tijdloze technologietopper

Hebben de Citroën-designers hun weg teruggevonden naar tijdloze en originele ontwerpen die de Franse constructeur groot hebben gemaakt? Met de nieuwe C6 gaat het alleszins de goede richting uit. Deze elegante uitgerokken limousine pakt ook uit met de nieuwste technologie: displaysysteem op de voorruit, waarschuwing voor onvrijwillige lijnoverschrijding (WOOL), meedraaiende Xenon koplampen, actieve ophanging met variabele schokdemping, … De C6 is als enige Citroën-model ook uitgerust met een elektrische parkeerrem.

Qua motorisatie kijkt men niet op een pk meer of minder. U kan kiezen uit een 3.0 l. V6 benzinemotor van 215 pk en een nieuwe milieuvriendelijke 2,7 l. HDi van 208 pk met partikelfilter. Beide zijn gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak.

Binnenin gaat men resoluut voor luxe: elektrisch verschuifbare achterzetels, een airco met gescheiden instellingen voor zowel achteraan/vooraan als voor links/rechts. De airco zorgt voor een zachte luchtverspreiding die de passagiers omhult.

Het duurt nog wel eventjes voor u dit luxeproduct op wielen kan bestellen, want volgens de Citroën-invoerder zal de C6 pas op het Brusselse Autosalon van 2006 voor het eerst aan het Belgische publiek getoond worden.

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/c6gr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here