Dierenleed, boeren spreken schande over hun collega's

BLID heeft gisteren en vandaag een record aantal oproepen gekend, voor dieren die op dit ogenblik nog onbeschut buiten lopen. Zelfs boeren weten het telefoonnummer van onze organisatie zegt BLID. De boeren die het niet meer kunnen aanzien bellen de vereniging en spreken schande over hun collega's boeren, die hun dieren nu nog buiten laten lopen in de vrieskoude. "Geen reclame voor ons beroep" voegen ze aan het telefoongesprek toe.

Het zijn natuurlijk niet alleen boeren, meestal zijn het ook gewoon hobbyboeren die enkele kleine diersoorten houden voor hen plezier. Wie vee verwaarloost, hoort niet thuis in landbouw

Blid is er zich van bewust dat het enkelingen zijn die het niet zo nauw nemen met hun dieren. Als organisatie willen ze dat deze enkelingen ook worden aangepakt en dat zij ook respect leren opbrengen voor dieren. De dieren die deze nacht buiten zullen moeten blijven zonder beschutting, zullen zeker worden getest op hun uithouding.

Maar geen nood met wat geluk komt er een wetswijziging, waardoor het in de toekomst verboden zal worden dieren zonder schuthok nog buiten te laten tijdens de winter. Het eerste ontwerpwetsvoorstel is reeds in de maak onder de noemer "dieren in de vrieskou".

http://www.blid.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here