VLD tevreden met uitspraak van Elio Di Rupo

VLD-voorzitter Bart Somers verheugt er zich over dat de PS zich eindelijk schaart achter het referendum als middel om de mensen hun mening te laten geven over belangrijke maatschappelijke kwesties. Somers: "Ik stel tevreden vast dat Elio Di Rupo het idee van een referendum genegen is. Hij zet zich daarmee op onze lijn. De VLD ijvert al jaren om volksraadplegingen in ons land mogelijk te maken. Ik hoop daarom dat de PS de daad bij het woord voegt en samen met ons de Grondwet aanpast waardoor referenda in ons land mogelijk worden."

Somers heeft echter ook bedenkingen. "Het is inconsequent dat de PS-voorzitter zijn voorstel lanceert in dezelfde week dat de PS het VLD-voorstel om een referendum te organiseren over de Europese Grondwet heeft verworpen," aldus Somers. "De PS stelt dat de Europese Grondwet te moeilijk is om aan het oordeel van de burger voor te leggen. Een referendum over het complexe België lijkt me echter nog moeilijker. Bovendien wordt er in minstens 10 van de 25 lidstaten van de E.U. wel een referendum georganiseerd. In al die landen vindt men zijn burgers dus niet te dom om een oordeel te vormen over de Europese Grondwet, ook niet in Spanje, waar socialisten aan het bewind zijn."

Somers vraagt de PS daad bij het woord te voegen en de grondwet aan te passen. Op die manier zou een referenda in ons land mogelijk worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here