Maak kans op nieuwe liefde met een hond

Wie liefde zoekt of opweg naar een nieuwe liefde? Neem een hond! Dit zeggen psychologen van de Warwick universiteit in Engeland. Volgens de psychologen zorgt de trouwe viervoeter niet alleen voor gezelschap maar vergroot hij ook de kansen voor het vinden van een partner. Voor alleenstaanden werkt de trouwe viervoeter als een magneet naar het andere geslacht. In het wetenschappelijk tijdschrift New Scientist zegt psychologe June McNicholas dat een hond mensen aanmoedigt om contact met elkaar te hebben. McNicholas nam vijf dagen lang een hond mee aan de wandel. Tijdens die dagen werd zij 156 keer aangesproken. Daaruit volgde 50 afspraakjes. In beide gevallen was 60 procent man.

Een mannelijke collega van McNicholas herhaalde het experiment. De man ontmoette tien keer zoveel mensen als hij een hond bij zich had, dan wanneer hij alleen was. McNicholas concludeerde dat een hond een goede 'ijs-breker' is.

Een tip van de psychologe voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde is: De hond trainen om met zijn staart te kwispelen naar mensen die je aantrekkelijk vindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here