25 jaar Parkeerbedrijf Stad Gent

Kunt u zich de Gentse straten en pleinen vol geparkeerde auto's nog herinneren? Kunt u zich nog inbeelden dat u moest aanschuiven voor een parkeerplaatsje? Het is mee door het Parkeerbedrijf dat hiervoor een oplossing gekomen is. Al 25 jaar ijvert het Parkeerbedrijf voor een leefbare stad en dat moet gevierd worden. Op 1 juni werden de bezoekers van het Parkeerbedrijf ontvangen met een hapje en een drankje. De bezoekers die we er aantroffen waren tevreden over de service en het vriendelijke onthaal van het parkeerbedrijf. Maar lag het aan het feestelijke hapje en glaasje lekkere schuimwijn dat de sfeer zo goed was? Er stonden nogal wat tevreden bezoekers. Zoals Joachim die als bewoner zijn aanvraag deed om een bewonerskaart te verkrijgen. Maar voor Liliane lagen de zaken wat ingewikkelder. Haar zoon had door de poststaking zijn nieuwe bewonerskaart niet op tijd en die had nu een retributie van 20 euro aan zijn been. De retributie werd kwijtgescholden en Liliane was nu twee maal zo opgewekt. Haar vertrouwen in het Parkeerbedrijf kon niet meer stuk.

Maar er staat nog veel meer op het programma. Wie op 15 juli parkeert op de P+R terreinen Flanders Expo of Oostakker, krijgt een gratis bus- of tramticket en kan op de Gentse Feesten genieten van een heerlijk Damass ijsje. Als kers op de taart krijgen de geparkeerde wagens ook een wasbeurt. Aan de parkings Sint-Michiels, Reep, Vrijdagmarkt en Belfort krijgen de parkeerders op 25 augustus een leuke gadget en op 1 september kan iedereen mee komen feestvieren op het Sint-Pietersplein. Op 29 september ten slotte stort het Parkeerbedrijf de opbrengst van het bovengronds parkeren door naar een verdienstelijk Gents initiatief. Meer uitleg over het Parkeerbedrijf en de feestelijkheden op http://www.parkeerbedrijf.gent.be/

In 1982 werd het Parkeerbedrijf opgericht. Eerst en vooral staat het Parkeerbedrijf in voor het bewonersparkeren. Het Parkeerbedrijf reikt bewonersvignetten uit en zorgt voor voorbehouden bewonersplaatsen. Een tweede taak bestaat uit het beheer en de exploitatie van de ondergrondse parkeergarages die in handen van de Stad Gent zijn. Al deze parkings zijn aangesloten op het parkeergeleidingssysteem, waarvan het beheer ook gebeurt door het Parkeerbedrijf. Maar het Parkeerbedrijf geeft de autobestuurders ook de kans om ongehinderd een hele dag gratis te parkeren buiten de stad. Op dit ogenblik zijn er vijf Park+Ride locaties, namelijk in Gentbrugge, in Oostakker, aan Flanders Expo, Wondelgem Industrieweg en Wondelgem Botestraat. Ten slotte staat het Parkeerbedrijf in voor de organisatie en exploitatie van het straatparkeren in Gent. Via het invoeren van zones met betalend parkeren en blauwe zones probeert het Parkeerbedrijf de parkeerproblematiek in Gent aan te pakken.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here