Cambio Gent overschrijdt de kaap van 500 gebruikers en breidt verder uit

Wie een bescheiden budget heeft maar graag over een fatsoenlijke wagen beschikt moet slim zijn: kostendelend autorijden kan een oplossing zijn. Cambio zorgt voor een fatsoenlijke wagen en neemt alle kosten voor haar rekening. Meer zelfs met Cambio kan men kiezen uit verschillende wagens. Gebruiker Frank Bombeke: " Bij mij kwam de keuze toen ik merkte dat een lege garage 75 euro per maand kostte en een wagen met gereserveerde parking maar 55 euro per maand kost". Het goede nieuws is dat Cambio in Gent recentelijk de kaap van 500 gebruikers overschreed. Voor Geert Gisquière van Cambio een goede reden genoeg om het aanbod verder uit te breiden, zowel in centrum Gent als naar de rand. Vandaag mocht schepen Karin Temmerman samen met enkele Cambio gebruikers niet alleen de nieuwe standplaats te Ledeberg onthullen, maar meteen ook twee nieuwe wagens in gebruik nemen.

In september 2004 startte Cambio in Gent haar activiteiten op met 7 wagens, verspreid over 3 standplaatsen. Het aantal gebruikers steeg voortdurend en Cambio breidde in verschillende keren verder uit. Nu telt Cambio 20 wagens, verspreid over 6 standplaatsen in Gent en recent werd de kaap van 500 gebruikers overschreden. De Cambio gebruikers vormen een gevarieerd en steeds groeiende groep . En door die groei was de tijd rijp voor een verdere uitbreiding. Na Ledeberg komen en nog meer Cambio standplaatsen, zowel in de stad als de deelgemeenten. Schepen Temmerman: "Er zijn nog meer steden in Vlaanderen waar Cambio actief is, maar Gent ging er van bij het begin stevig tegenaan. Het is onze bedoeling om zo veel mogelijk verkeer uit het stadcentrum te weren. Omdat Gent en De Lijn samen in het project stapten kunnen we nu mooie resultaten voorleggen".

Sofie Aelterman gebruikt Cambio zowel privé als voor haar beroep. Sofie: "Ik heb met Cambio kennisgemaakt via mijn werk, maar toen onze wagen stuk was maken we er ook privé gebruik van. Ik betaal geen taks, onderhoud of verzekering voor een wagen die het grootste deel van de week ongebruikt op de oprit staat. Met Cambio vlak bij mijn woonplaats heb ik de keuze tussen een kleine of een grote wagen wanneer ik die nodig heb. Ik stel een vaste planning op waardoor ik steeds een wagen heb, maar het reservatiesysteem is zeer flexibel waardoor ik meestal op korte termijn over een wagen beschik". Sofie is een enthousiaste gebruiker: "Het vraagt een beetje gewenning, maar eens de gewoonte er is, is het echt een aanrader!". Sofie maakte kennis met Cambio omdat haar werkgever een aantal bedrijfswagens heeft maar voor de toevallige verplaatsingen beroep doet op kostendelend autorijden. Geert Gisquière: "Cambio is inderdaad erg interessant voor mensen die niet zo vaak met de wagen rijden, en wie plots heel veel kilometers aflegt kan bij onze partner Hertz erg voordelig een wagen huren, zo blijven de wagens voor zo veel mogelijk gebruikers beschikbaar".

Schepen van Mobiliteit Karin Temmerman: "Vanaf 1 oktober 2007 wordt het mogelijk voor autodelers om een parkeerkaart aan te vragen. Per voertuig kan er één parkeerkaart aangevraagd worden; voor deze wagens wordt dus geen retributie aangerekend. Als de gebruikers geen parkeerticket meer dienen te nemen betekend dit uiteraard een grote besparing. Hopelijk gaan binnenkort naar de 1.000 gebruikers en naar nog veel meer Cambio wagens op de baan." Link: www.cambio.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here