Examenstress en het gebruik van stimulerende middelen

De Drugpreventiedienst van Evergem- Lochristi- Zelzate en Assenede werkte samen met de dienst drugpreventie Aalter- Knesselare -Maldegem een project uit rond examenstress en het gebruik van stimulerende middelen. Hiervoor worden er deze week "survivalpakketten" uitgedeeld aan alle leerlingen van het 6de jaar S.O. in de aangegeven regio's. In het pakket zit een postkaart met examentips, een meetlat, een studiewijzer en een gezond tussendoortje. Alle ouders van deze leerlingen krijgen bovendien een folder toegestuurd over welke stimulerende middelen er zijn en hoe je als ouder je kind kan helpen tijdens de examenperiode.

Met dit project wensen de intergemeentelijke drugpreventiediensten het gebruik van stimulerende middelen en het omgaan met stress tijdens de examenperiode in de kijker te plaatsen. Zo worden de studenten aangemoedigd om deze vaak moeilijke periode op een gezonde manier door te komen en daarbij te denken aan gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende vrije tijd en genoeg slaap. Ze worden bovendien aangemoedigd om verstandig om te gaan met stimulerende middelen zoals cafeïne, energiedrankjes, voedingssuplementen enz. Het eventuele gebruik van stimulerende geneesmiddelen, vaak gebruikt door hogeschool- of universiteitsstudenten kan enkel na overleg met de huisarts.

Voor meer info of extra exemplaren van de folder of het survivalpakket kan je terecht bij de intergemeentelijke Drugpreventiedienst ELZA.

Drugpreventiedienst ELZA
Wippelgem Dorp 12
0475 29 56 02
drugpreventie@evergem.be
www.evergem.be/drugpreventie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here