Verwaarlozing en dierenleed nog van 2005?

In de Kruisstraat in Moerbeke-Waas is een ernstige verwaarlozing van een pony vastgesteld. Het waren de buren die al enkele weken trachtten ruchtbaarheid te geven aan het probleem. Wie van op de openbare weg het domein bekeek kon al vermoeden dat er iets niet pluis was over de handel en wandel van de bewoners.

Laat staan dat daar dan nog dieren moeten overleven. De pony die vastgebonden stond en deze week door buren was losgemaakt in een rommelige stal, heeft niet de verzorging gekregen die hij nodig had.

Deze middag hoorden de buren een doffe plof in de stal, en stelde vast dat de pony in elkaar was gestort. De opgeroepen politie en buurtbewoners konden met touwen het dier uit de stal trekken en de eerste zorgen laten toedienen door een dierenarts.

Via de dierenambulance Vetas werd BLID verwittigd over de verwaarlozing die de pony heeft laten opnemen bij vzw The Guardian Of Horses te Herentals. Het is echter nog niet zeker of de pony het zal halen, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

De eigenaar van de pony, die in een instelling verblijft, mag zich aan een veroordeling verwachten om het leed dat hij het dier toebracht. Ook de echtgenote die tijdens de interventie volgens de buren thuis was en niet te voorschijn kwam zal zich mogen verantwoorden voor deze verwaarlozing.

De meeste buurtbewoners vragen zich af waarom op het domein nog dieren verzorgd werden. Naast de pony is er ook al een hond weggehaald.

Tweede geval van verwaarlozing
Sint-Lievens-Houtem, 20-02-2005

Voor een kudde schapen aan de Driesrede te Wanzele blijft de ellende duren. Mankende, kreupele, zieke en niet geregistreerde schapen lopen er nog steeds in een zeer onverzorgde toestand.

Sinds begin december is BLID begaan met deze dieren. Eerder gecontacteerde instanties zoals het FAVV, gaf de schapenhandelaar enkele opmerkingen over de huisvesting en waarschijnlijk een administratieve boete waar de dieren in ieder geval niet beter van werden.

Gelukkig kunnen ze genieten van een kot om in te schuilen, spijtig dat ze er moeten liggen in uitwerpselen en vuil stro. Tot overmaat van ramp stellen we ook vast dat er nu ook lammeren zijn geboren in die vuile troep.

Echt onwaardig hoe de dieren hier worden gehouden! Wil of durft er nu niemand zijn verantwoordelijkheid nemen? Is iedereen nu blind wat er in onze maatschappij met de dieren gebeurt?

Is het probleem nu echt zo onoverzichtelijk dat men het niet meer kan aanpakken? Deze handelaar(gangster) moet zijn activiteiten met dieren worden ontnomen!

Wanneer gaat men nu eindelijk de NUL-TOLERANTIE invoeren en de gangsters die het dierenwelzijn aan hun laars lappen uit de running nemen?

http://www.blid.be

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/schaap003.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here