Eerste opendeurdag in nieuwe Gentse brandweerkazerne

De brandweer Gent heeft redenen om te feesten: eerst was er het 200-jarig bestaan. In 1805 werd alle brandblusmiddelen gecentraliseerd en een ploeg nachtwakers opgericht. Naast hun politietaak stonden ze ook in voor de brandweermelding tijdens de nachtelijke uren. In hun oude kazerne (een omgebouwd meisjespensionaat) verbleven de Gentse spuitgasten 115 jaar vooraleer te verhuizen naar de nieuwe kazerne in de Roggestraat. De bouw van de nieuwe kazerne liep ernstige vertraging op, maar dat laten Kolonel Van de Voorde, kapitein Pieters en luitenant van Besien niet aan hun hart komen. De Gentse spuitgasten hebben nu eindelijk een kazerne die aan alle noden voldoet.

Op zondag 22 april kan het publiek tussen 10 en 17 uur een kijkje komen nemen in de gloednieuwe Gentse brandweerkazerne in de Roggestraat 70. De brandweer voorziet demonstraties, geleide bezoeken en kinderanimatie zoals foto's in brandweeruitrusting, springkasteel, draaimolen en zo meer. Brandweerman Laurent Van Bossele stelt er zijn nieuwste film over de Gentse brandweer voor. Er zijn brandweermannen die een autoladder bestijgen en er is een demonstratie van het Hondenteam. Ook het RED-team komt in actie en toont hoe reddingen op moeilijk bereikbare plaatsen en op grote hoogte gebeuren. raaimolen).se spuitgasten hebben nu eindelijk een kazerne die aan alle noden voldoet.

Ook word er een interventie ten gevolge van een verkeersongeval gesimuleerd, van de oproep naar het Hulpcentrum 100 tot de bevrijding van de geknelde slachtoffers. 's Namiddags wordt er ter plaatse een brand aangestoken en geblust. De zeven andere korpsen van de hulpverleningszone 'Centrum' zullen aanwezig zijn met hun mooiste voertuig en er worden ook enkele oldtimers van stal gehaald. Er wordt evens voorzien in een hapje en een drankje.
Maar de brandweer organiseert ook rondleidingen op andere dagen. Zo een bezoek moet schriftelijk aangevraagd worden. Een bezoek duurt twee uur maar voor peuters is er een korter, aangepast programma. Meer informatie op http://www.brandweer-gent.be of http://www.geocities.com/brandweergent/home.html

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here