Grappenmakers voor de correctionele rechtbank

Tijdens een opname van het VTM-programma Kan dit?! liep het wat uit de hand. De poetsvrouwen waren naar aanleiding van de "grap" drie dagen werkonbekwaam en liepen een blijvende morele invaliditeit van drie en vier procent op, zo concludeerde een aangestelde gerechtsdeskundige. Dit schrijft Het Nieuwsblad Online.

De beklaagden Eric Goossens, de regisseur, de programmaverantwoordelijke en de bestuurder van het productiehuis Capiau Projects worden beschuldigd van het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen en gevangenhouding van de poetsvrouwen.

Voor de grap had Eric Goossens in 2001 zich vermomd als een lijk en in een doodskist verborgen. Volgens het scenario kwam een weduwe de sleutels halen van haar overleden echtgenoot. Toen ze de kist opende viel het lijk uit de kist en zou er gevraagd worden aan de poetsvrouw in de buurt, die van niks wist om een handje te helpen.

De vrouwen waren hierbij zodanig schrokken dat ze er letsels aan over hielden. De 'grap' werd drie keer uitgehaald bij elke poetsvrouw apart.

De openbare aanklager was niet te spreken over de grappenmakers en vond dat de wet maar toegepast moest worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here