Op 15 maart, nationale Dream Day, neemt AZ Maria Middelares (Gent) een groepje jongeren uit de derde graad secundair onderwijs mee naar de wereld van de palliatieve zorgen. Marc Merchier, palliatief zorgcoördinator, zal als 'professional uit de sector' getuigen over zijn vak, passie en loopbaan.

Voor de 9e keer op rij, organiseert de KMO-cel van de ICHEC-hogeschool een Dream Day. Op 15 maart kunnen de 12.000 deelnemende leerlingen gepassioneerde getuigen uit de beroepswereld ontmoeten. Om zich op professioneel vlak te ontplooien, hebben jongeren immers dynamisme, motivatie en ondernemingszin nodig. Ze zoeken richtpunten en voorbeelden om zich te oriënteren. Zowel onderwijs als "mensen uit het terrein", spelen een belangrijke rol in de opleidingskeuze van jongeren. De school en het beroepsveld zijn echter nog te gescheiden werelden. Dream Day, die jongeren laat dromen van hun toekomstige beroep, wil een brug slaan tussen scholen en bedrijven/organisaties.

Ook dit jaar neemt AZ Maria Middelares (Gent) deel aan Dream Day. Dokters en verpleegkundigen staan klaar om hun passie voor hun job met deze jongeren te delen.

Dit jaar tonen jongeren opvallend interesse voor palliatieve zorgen.

Marc Merchier is al negen jaar hoofd van het palliatief supporteam. Dagelijks vervult hij niet alleen een coördinerende taak, maar hij is ook dikwijls terug te vinden aan het bed van de patiënt. Hij helpt als verpleegkundige palliatieve patiënten bij pijncontrole, sociale en praktische problemen,