Dierenasiel in Gent biedt de in beslag genomen dieren ter adoptie aan

Zwartkwekerij van raskatten opgerold. Gisteren, vrijdag 9 maart, hebben de dierenwelzijnsinspecteurs van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid in Wetteren een zwartkwekerij van raskatten ontdekt. Samen met de politie troffen ze er 35 volwassen raskatten (Scottish fold, Britse korthaar, Russian Blue), 8 nestjes kittens, 7 rashonden (Dogue de Bordeaux) en één nestje pups aan. De meeste katten zaten in kooien en werden in onhygiënische omstandigheden gehouden. De dieren zijn in opdracht van de dienst dierenwelzijn in beslag genomen en daarna overgebracht naar het dierenasiel van Gent. Ze worden ter adoptie aangeboden.

De zwartkwekers brachten de kitten en pups aan de man via internet. Ze hielden ook een veertigtal ongeringde merels, lijsters en vinken. De eigenaar zette de kooien van de vogels open tijdens de actie van de dierenwelzijnsinspectie. Het Agentschap voor Natuur en Bos werd ingeschakeld om de vogels te vangen en in beslag te nemen. Ze zullen later vrijgelaten worden in de vrije natuur.

Kwekerijen van honden en/of katten waar jaarlijks meer dan twee nestjes geboren worden, moeten over een erkenning beschikken. Deze erkenning wordt pas verleend na positief advies van de federale dierenwelzijnsinspectie. De inspecteurs controleren op de naleving van de erkenningvoorwaarden op vlak van hygiëne en dierenwelzijn en -gezondheid. Het uitbaten van een niet erkende kwekerij kan bestraft worden met een boete tot 5500 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here