Vlaams Belang noemt Spirit grenzeloos laf

Uit een persmededeling van het Vlaams Belang blijkt dat ze niet te spreken zijn over de Spirit-voorzitter Geert Lambert die er stilletjes van tussen knijpt tijdens de stemming over de organisatie van een volksraadpleging inzake de Europese Grondwet. Het voorstel werd weggestemd met een nipte meerderheid van negen stemmen (PS, sp.a, CD&V en cdH) tegen acht (VLD, MR, Vlaams Belang).

Het VB zegt dat het ronduit verbijsterend was dat Spirit-voorzitter Geert Lambert vlak voor de stemming er ijlings van tussen muisde, waardoor de Sp.a over drie stemmen beschikte in plaats van twee. Het Vlaams Belang had er nochtans bij herhaling op aangedrongen dat de Spirit-voorzitter zou blijven en kleur zou bekennen. De vlucht van Lambert is de zoveelste illustratie van de grenzeloze politieke lafheid van Spirit zegt het Vlaams Belang.

Daarom vraagt het Vlaams Belang aan de VLD om met de grootste aandrang haar voorstel te agenderen in de plenaire vergadering van de Kamer. Daar kan het immers nog alle kanten uit. VLD, MR, Ecolo en Vlaams Belang hebben er 74 zetels, tegenover 70 voor PS, SP.a, CD&V en CDH. Enkele onthoudingen of afwezigheden kunnen er de balans in positieve zin doen omslaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here