Vijf jaar geleden hielden Nicole en Hugo De Komedie Compagnie boven de doopvont

De Komedie CompagnieDe Komedie Compagnie viert zijn vijfde verjaardag met een nieuwe huisstijl.

18 augustus 2013 – Antwerpen – Exact vijf jaar geleden op 18 augustus 2008 hield hét showbizzkoppel Nicole & Hugo De Komedie Compagnie boven de doopvont. Bezielers Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier stelden met trots hun eerste voorstelling (Zwijg, kleine!) voor in aanwezigheid van een indrukwekkende cast en heel wat supporters. Theater Elckerlyc in Antwerpen werd het hart van waaruit sindsdien heel wat komedies het levenslicht zagen. Ondertussen staat De Komedie Compagnie al een flink stuk verder. Deze vijfde verjaardag is hier het levende bewijs van. In aanwezigheid van flink wat pers en heel topacteurs stelden Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren de toekomstplannen van De Komedie Compagnie voor. De locatie, restaurant OFF COURSE met een terras dat uitgeeft op de mooiste skyline van Antwerpen, zorgde alvast voor een schitterende sfeerzetting.

EEN NIEUWE HUISSTIJL EN GEDEGEN STRATEGIE OM DE KOMEDIELIEFHEBBERS DE ULTIEME THEATERERVARING TE BEZORGEN
Iedereen weet dat het hard werken is om in de theatersector het hart van het publiek te winnen. De Komedie Compagnie gelooft dat men zich telkens opnieuw moet ‘uitvinden’ om de komedie-aanhangers een alomvattende, onvergetelijke theaterbelevenis te bezorgen. Naast een gebruiksvriendelijke website, een opvallende aanwezigheid in de social media en allerlei initiatieven om de bezoekers in het theater dat ietsje meer te schenken (bijvoorbeeld fotomoment en een praatje met de cast, verzorgde vip-arrangementen, studententickets, gratis internet, enz…) werd het dan ook hoog tijd voor een nieuw logo én een nieuwe huisstijl. Daar hoort nu ook de slogan “JE LEEFT ALS JE LACHT” bij. Een lach op het gezicht van de theaterbezoeker toveren, geen mooier doel om na te streven.

DE SUNSHINE BOYS en JAN, PIER & POL IN HET NAJAAR VAN 2013
Terug naar het nieuwe theaterseizoen. De Komedie Compagnie vliegt er al extra vroeg in deze keer met een klepper van formaat: DE SUNSHINE BOYS, deze onweerstaanbare komedie van Neil Simon gaat al op 18 oktober in première. Dirk Lavrysen en Carry Goossens zetten de hoofdrollen neer. Zij spelen een stel ruzieënde Vaudeville komieken die zich voorbereiden op dé televisie come back… Regisseur Jan Verbist leidt de cast, aangevuld met Wim Stevens en Anke Helsen, naar deze première.

Het wordt een bijzonder druk najaar, want voor het eerst zal De Komedie Compagnie ook nog een tweede voorstelling brengen in Theater Elckerlyc. Op 22 november gaat JAN, PIER & POL in première. Dit stuk van Michael en Ray Cooney kan rekenen op een top cast met Dirk Van Vooren, Peter Bulckaen, Camilia Bléreau, Anke Helsen, Saskia Debaere, Dirk Lavrysen, Jan Van Hecke en Britt Van der Borght in glansrollen. De Komedie Compagnie gaat voor het eerst in zee met regisseur Christophe Ameye. Lachen geblazen met dit dolgedraaide verhaal over een baby die geadopteerd wordt door een koppel. Enkele ‘behulpzame’ broers zorgen ervoor dat alles natuurlijk helemaal in het honderd loopt…

VERVOLGENS GAAT TAXI TAXI OP TOERNEE IN VLAANDEREN EN NEDERLAND
Deze komedie was bij de première in Theater Elckerlyc meteen een schot in de roos. Pers en publiek waren laaiend enthousiast over de prestaties van Britt Van der Borght, Patrick Onzia, Kadèr Gurbüz, Dirk Van Vooren Erik Van Herreweghe, Peter Bulckaen en Dirk Lavrysen in een regie van Jan Verbist. Deze voorstelling over een taxichauffeur die getrouwd is met twee vrouwen, gaat touren van januari tot en met maart 2014 in CC’s en theaters door heel Vlaanderen. Wie er de kalender op nakijkt op www.dekomediecompagnie.be, zal zien dat

TAXI TAXI ook enkele haltes in Nederlandse theaters maakt. Ook dit is weer een nieuwe uitdaging. In totaal staan er 26 voorstellingen op de toerkalender.

2 X 2 OP DE CANAPE en EEN PERFECT HUWELIJK IN HET VOORJAAR VAN 2014
In het voorjaar pakt De Komedie Compagnie nog eens uit met TWEE NIEUWE PRODUCTIES. Op 16 maart gaat een komedie in première van dé deurenkomedie-auteur bij uitstek: Marc Camoletti. Niemand minder dan Johny Voners, Ben Rottiers, Frans Maas, Katrien De Becker en Karin Jacobs brengen 2 X 2 OP DE CANAPE. Regisseur Jan Verbist belooft ons alvast vuurwerk op de scène met deze relatiekomedie over een koppel dat in alle vriendschap uit elkaar gaat, maar in de praktijk tegen heel wat obstakels (lees: mensen) opbotst…

En De Komedie Compagnie blijft er zin in hebben, want ook in het voorjaar wordt er nog een tweede voorstelling in de lente gepland. Deze keer gaat regisseur Dirk Lavrysen aan de slag met een heerlijke cast in EEN PERFECT HUWELIJK van Robin Hawdon. Patrick Onzia, Dirk Van Vooren, Britt Van der Borght, Fleur Brusselmans, Danni Heylen en Ann Van den Broeck zijn de knallers van formaat op deze affiche. Een bruidegom heeft iets te wild zijn vrijgezellenavond gevierd, hoe wis je dan alle sporen als je zelf niet meer weet wat er gebeurd is? Je komt het allemaal te weten vanaf 25 april in Theater Elckerlyc.

EN DAN IS ER OOK NOG DE DVD…
Voor wie hiermee nog niet voldoende verzadigd zou zijn, geven we bij deze graag nog even aan dat er sinds kort ook een DVD uit is van de succeskomedie WAT EEN SOEP! Te koop in de betere mediazaak. Wie Dirk Van Vooren en Luc Caals ook eens op het kleine scherm aan het werk willen zien, kunnen hiermee volop hun hartje ophalen…

Kortom, De Komedie Compagnie tekent met volle goesting voor een even gevarieerde, succesvolle en uitdagende reeks van vijf jaren. De Komedie Compagnie dankt alvast het trouwe theaterpubliek voor alle steun van de voorbije vijf jaren en geeft graag binnenkort afspraak in het theater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here