Tragisch ongeval Olmense Zoo

Minister Demotte, bevoegd voor het dierenwelzijn in dierentuinen, is geschokt door het nieuws over het dodelijke ongeval met een jachtluipaard in de Olmense Zoo waarbij een vrouw uit Antwerpen
omkwam. Uit de informatie waarover de minister op dit moment beschikt vanwege de Dienst Dierenwelzijn van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, blijkt dat het ongeval gebeurde in een deel van de Olmense Zoo dat niet toegankelijk is voor het publiek en waarvan de kooien beantwoorden aan de normen inzake dierenwelzijn.

De minister heeft de Dienst Dierenwelzijn gevraagd om nog deze week een nieuwe controle uit te voeren en hem het verslag met mogelijke verbeteringen te bezorgen. Na dergelijke inspecties op het welzijn van de dieren, worden mogelijke veiligheidsproblemen steeds aangekaart met het lokale beleidsniveau dat hiervoor verantwoordelijk is.

Sinds 1998 gelden specifieke dierenwelzijnsnormen voor dierentuinen en wordt elke zoo regelmatig gecontroleerd op het dierenwelzijn. Noodzakelijke wijzigingen worden opgevolgd door de Dienst Dierenwelzijn maar vragen vaak tijd omdat de nodige aanpassingen aan het gewestplan en een bouwvergunning nodig zijn.

Els Vanautryve – Dienst Dierenwelzijn – FOD Volksgezondheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here