Filip Dewinter wil jeugdgevangenissen en tuchtstages naar Amerikaans model

Het Vlaams Belang heeft afgelopen vrijdag met verbazing kennis genomen van de ontsnapping van de 17-jarige zware crimineel en serieverkrachter uit de "gesloten" instelling De Hutten in Mol . Het is niet de eerste keer dat daar zware jeugddelinquenten het hazenpad kiezen. Vorig jaar werd er nog een Antwerpse opvoedster door het parket onder aanhoudingsmandaat geplaatst omdat zij delinquenten hielp ontsnappen en onderdak bood.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de term "gesloten instelling" voor De Hutten in Mol een foutieve term is. De bewaking en beveiliging is er absoluut ondermaats. Het nu aangekondigde onderzoek door Vlaams minister Vervotte is dan ook ruim te laat en niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Het Vlaams Belang is tevens van mening dat er voor criminelen zoals deze 17-jarige uit Deurne een uitzondering moet gemaakt worden op het verbod van het verspreiden van een foto. Deze jonge crimineel deinst er volgens de media niet voor terug om zijn slachtoffers brutaal te verkrachten. Het is duidelijk dat deze voortvluchtige een gevaar voor onze maatschappij betekent. Ter voorkoming van nog meer slachtoffers is het van het grootste belang dat de dader zo snel mogelijk wordt gevat. Het Vlaams Belang wil dan ook dat er zo snel mogelijk een opsporingsbericht mét foto wordt verspreid.

Het Vlaams Belang herhaalt – intussen na het zoveelste incident – het belang van de oprichting van jeugdgevangenissen en tuchtstages naar Amerikaans model om hardleerse jongeren terug op het rechte spoor te brengen. Voor allochtone daders met de dubbele nationaliteit moet het verlies van de Belgische nationaliteit als bijkomende sanctie ingevoerd worden. Bron: Filip Dewinter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here