Nederland 't kloppend hart van illegale dierenhandel

Nederland: Het gaat in Nederland helemaal verkeerd met de handel in exotische dieren. Duizenden exotische dieren komen – al dan niet legaal – onder erbarmelijke omstandigheden Nederland binnen. De afschuwelijke voorbeelden zijn legio. Gesmokkelde papegaaien gestikt in plasticflessen. Platgedrukte landschildpadden, tien hoog op elkaar gestapeld in dozen. Honderden dode gifkikkertjes uit Zuid-Amerika, bestemd voor één van de vele verkoopbeurzen.

Nederland blijkt het kloppend hart van deze (illegale) handel te zijn. Deze open brief kan je lezen op de site van http://www.dierenbescherming.nl/openbrief/

Wat ons wel opviel waren de "Platgedrukte landschildpadden, tien hoog op elkaar gestapeld in dozen". Bestaat dat ook in België. Daarom gingen we eens een kijkje nemen bij een hobbykweker van Griekse landschildpadden in Hofstade bij Aalst. http://www.griekselandschildpadden.be

We vroegen hem of hij ons iets meer kon vertellen illegale praktijken. Over het smokkelen en de illegale verkoop van schildpadden weet ik niets, doe ik ook niet aan mee, waarschijnlijk zal dit toch nog gebeuren door sommigen, wat ik wel weet is dat de straffen voor deze inbreuken niet van de poes zijn. Er hangt een gevangenisstraf van zes maand tot vijf jaar en met een boete van 1000 tot 50.000 euro.

Dit zijn straffen toegepast voor inbreuken tegen de citeswetgeving, zoals u ziet heeft iedereen er baat bij om geen illegale dieren te houden en voor ieder dier dat men verkoopt een citescertifikaat mee te geven.

Ik bezit enkel legale geregistreerde dieren die drager zijn van een microchip. Ik herinner mij nog goed dat ik mijn eerste schildpad van mijn ouders kreeg toen ik als kleine snaak bij de tandarts niet huilde…… Toen kostte een landschildpad 50 BFR.

Persoonlijk hou ik nu reeds een 37 tal jaren landschildpadden en moet bekennen dat de schildpadjes een deel van mijn gezin vormen. Ieder jaar houden we er zelf een paar omdat het moeilijk is ze allemaal weg te doen.

Heb je ook schildpadden en heb je vragen, dan kan je steeds terecht op deze website http://www.griekselandschildpadden.be

Deze site behandelt volgende onderwerpen: kweken, de voeding, de aanschaf, opfok, fotoalbum, voorbeeldserre enz….

Voor alle vragen kan je ook steeds mailen naar info@griekselandschildpadden.be

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/schildp.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here