Broeikaseffect – Bush weigert het akkoord te ratificeren

Groen! wil dat Bush 'onverwijld' Kyoto-akkoord tekent. Groen! heeft vandaag actie gevoerd voor de ambassade van de Verenigde Staten in Brussel. Samen met verkozenen van alle andere Europese groene partijen defileerden de Groen! volksvertegenwoordigers en parlementsleden er met de nationale vlaggen van de 141 landen die het Kyoto-akkoord hebben geratificeerd.

Dat akkoord wil de opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen reduceren. Het treedt in werking op 16 februari 2005. Op dit ogenblik hebben reeds 141 landen toegezegd hieraan mee te werken. De VS – het land dat de grootste bijdrage levert aan het broeikaseffect – weigert het akkoord echter te ratificeren.

Als we nu geen stappen zetten dan zullen we al binnen enkele tientallen jaren de gevolgen ondervinden. De woestijn zal oprukken, we zullen geteisterd worden door meer en hevigere stormen en overstromingen. Tropische ziektes zullen Europa treffen. Het Kyoto-akkoord wil dat tegengaan. De VS moet ook haar deel van de verantwoordelijkheid dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here