Kerst in Oost-Vlaanderen

In heel Oost-Vlaanderen brengen kerstmarkten kleur in de sombere winterperiode. Verenigingen en handelaren doen hun uiterste best om van de eindejaarsperiode een sfeervolle periode te maken. Dankzij de talrijke initiatieven kan men boodschappen doen in op een gezellige kerstmarkt, genieten van levende kerststallen en sfeervolle muziek Of men kan langs de verlichte kerststalletjes wandelen met de geur van glühwein, poffertjes en pannenkoeken in de neus.

Ook dit jaar zijn er enkele opvallende blikvangers. De kerstmarkt op het Sint-Baafsplein, van 8 tot 24 december, is uitgegroeid tot een klassieker. Op 9 december is er het licht- en vuurwerkspektakel op het plein van Opdorp. En wie wil genieten van een nieuwjaarsconcert in een uniek kader moet op 14 januari naar de liedcyclus 'Die Winterreise' in kasteel Cortewalle in Beveren-Waas luisteren. Omdat veel van deze activiteiten misschien ook de aanleiding voor een leuke dagtrip zijn bundelde de Provincie Oost-Vlaanderen alle initiatieven in een verzorgde folder. Deze folder bundelt niet alleen alle kerstmarkten, men vindt er alles over kersthappenings, ijspistes, concerten, wandeltochten, tentoonstellingen en dergelijke in terug.

Kerst 2006 in Oost-Vlaanderen is gratis verkrijgbaar in alle toeristische infokantoren en bij de Dienst voor Toerisme in het Gentse Metselaarshuis (Sint-Niklaasstraat 2). Tel 09/269 26 00 of mail toerisme@oost-vlaanderen.be. Men kan de folder ook downloaden via www.tov.be
Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here