Casa Rosa voor tweede maal onder dak

Het Holebi huis Casa Rosa op de hoek van de Gentse Kammerstraat mocht zes jaar terug op feestelijke wijze zijn deuren openen. Gedurende al die tijd groeide de Casa Rosa uit tot het ontmoetingscentrum voor de Oost-Vlaamse Holibi's. Daarmee kregen homo- en lesbisiennegroepen een centrale plaats waar ze hun activiteiten konden organiseren. Casa Rosa is tegelijk ook een informatiecentrum waar jong en oud met vragen over homo en biseksualiteit terecht kan. De werking van Casa Rosa is ondertussen ook erkend door de provincie Oost-Vlaanderen die de werking van de lokale Holebifederatie mee subsidieert.

Het was de Gentse schepen Christophe Peeters die in aanwezigheid van talrijke prominenten de regenboogvlag, symbool van de internationale Holebibeweging, mocht hijsen. Schepen Peeters: "De stad gaf destijds het oude politiecommissariaat in erfpacht. Het gebouw was echter aan renovatie toe maar de nodige fondsen bleven uit. Door de overeenkomst met de Stad te herzien werd er voorzien in een investeringssubsidie van 200.000 euro". Dat geld recupereert de stad via een verhoging van de erfpacht zodat de renovatie van Casa Rosa de belastingsbetaler geen cent kost. Schepen Peeters is samen met collega De Regge een van de verdedigers van de holebibeweging. Vaak worden jonge Holibi's met vragen over hun geaardheid geconfronteerd. Later komen daar nog samenlevingsproblemen en het onevenwicht bij erfenisrecht bij. Daar zijn al heel wat drama's door gebeurd.

Nu zondag 1 oktober om 11 uur is er een politiek debat in Casa Rosa met schepen Christophe Peeters, Jan Roegiers, Helga Stevens, Paul Goossens, Vera Dua en Anke Hintjens. De Zevende Dag zal even in verbinding staan met en s'avonds toont het programma 'Zeg Nu Zelf' fragmenten van het debat. Maar in Casa Rosa denkt men al aan volgend jaar. Op 10 oktober start men met de voorbereidingen van de Gentse Feesten 2007. Fuifbeesten die weten wat feesten organiseren inhoud, mensen met een feeling voor PR of ontwerpers van affiches moeten er zeker bij zijn. Meer informatie op www.casarosa.be
Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here