Verwilghen wijst de weg aan buitenlandse investeerders

Minister van Buitenlandse Handel en Economie Marc Verwilghen nam deze week enkele initiatieven om buitenlandse investeringen in België te steunen. Met deze maatregelen wil Marc Verwilghen buitenlandse investeerders beter te informeren over de kansen die het Belgisch bedrijfsleven biedt. Hieromtrent start op 4 oktober ook een informatiecampagne voor de KMO's bij de uitvoer.

Ons land leeft voornamelijk van buitenlandse handel en daarom is het van groot belang buitenlandse investeringen te promoten. Met diverse acties wil Marc Verwilghen meer buitenlands geld naar onze contreien lokken.Ten eerste worden sectorale missies georganiseerd om duidelijke signalen te geven wat betreft de Belgische groeisectoren. Daarnaast vinden 'Networking Cocktails' plaats op het kabinet van de minister. Deze ontmoetingen moeten aanleiding geven tot gesprekken tussen buitenlandse ambassadeurs in België en Belgische bedrijfsleiders en strekken ertoe het buitenland te informeren over onze economische troeven.

Op 4 oktober start ook een informatiecampagne over de nieuwe steunmaatregelen voor de KMO's bij de uitvoer. Als laatste werd een brochure met de titel "Invest in Belgium" uitgegeven en verspreid in alle Belgische ambassades in het buitenland om de Belgische voordelen voor potentiële investeerders in kaart te brengen. De minister heeft ook werk gemaakt van een gids "Roadmap for Foreign Investors" dat een overzicht geeft van de verschillende te ondernemen stappen om zaken te doen in België.

Voor informatie: www.investinbelgium.fgov.be
Guido Van Peeterssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here