Tijdens een begrafenis vrijdagnamiddag in het Nederlandse Vorden kwamen twee personen om ten gevolge van een blikseminslag. Drie anderen werden eveneens geraakt maar overleefden de blikseminslag. Volgens burgemeester Baars sloeg het weer plots om. Toen de bliksem insloeg in de boom werd iedereen tegen de vlakte geslingerd, enkel de vijf ongelukkigen stonden niet meer op.

De overledene was een 89 jarig erelid van de fanfare Sursum Corda. De dodelijke slachtoffers zijn Wim Wichers, oud-wethouder van Vorden en de veertienjarige Sophie Wullink. Zij waren net als de gewonden lid van de Vordense muziekvereniging. Deze was op de begraafplaats aanwezig om Gerrit Kornegoor de laatste eer te bewijzen. De meeste van de ruim honderd aanwezigen zijn betrokken bij de muziekvereniging. Het drama gebeurde toen de twintig leden van de fanfare zich even terugtrok om de familie de gelegenheid te geven om de laatste groet te brengen. Toen sloeg de bliksem plots in de boom. Het krachtveld dat toen ontstond velde de aanwezigen rond de boom.

Ondanks de enorme paniek slaagde de begrafenisondernemer er in om een efficiënte hulpverlening te organiseren. Toen ook de burgemeester Slachtofferhulp inschakelde werd er een crisiscentrum opgericht in de nabijgelegen zaal De Herberg. Burgemeester Baars noemde het gebeuren een immense schok voor gemeenschap. Hij prees ook de organisatie van de hulpverlening voorbeeldig en drukte zijn waardering uit voor de begrafenisondernemer. Ondertussen betuigen muziekverenigingen uit heel Nederland hun medeleven.