Fortis is gekozen tot Zakenbank van het Jaar 2006. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Het Financieele Dagblad, adviesbureau Vallstein en de Erasmus Universiteit naar de kwaliteit van de bancaire dienstverlening aan cliënten. Fortis werd ook in 2004 al winnaar van de verkiezing. Het onderzoek vond plaats onder 5000 ondernemingen in Nederland met een omzet van EUR 10 miljoen en meer. Fortis onderscheidt zich met name op de aspecten klachtafhandeling, kredietverlening en bereikbaarheid. Fortis behaalde een totaalcijfer van 7,8. Daarmee liet Fortis Rabobank (7,3), ING Bank (6,8) en ABN AMRO (6,3) achter zich. Opvallend is bovendien, dat de CEO's, CFO's en hogere financiële functionarissen Fortis duidelijk meer punten gaven dan in 2004, toen zij de verkiezing ook won. Toen haalde Fortis nog een totaalscore van 7,1. In 2005 kwam Fortis uit op een 7,3 en werd daarmee tweede.

Willem Ledeboer, algemeen directeur van Fortis Commercial Banking en verantwoordelijk voor de dienstverlening aan middelgrote ondernemingen, is zeer verheugd over het behaalde resultaat: "Vanzelfsprekend zijn we er bijzonder trots op dat onze cliënten ons als beste zakenbank waarderen. Het is een kroon op onze maximale inzet om de dienstverlening aan cliënten continu te verbeteren. En uiteindelijk bepalen zij of wij dat succesvol doen. Wat dat betreft spreekt de uitslag van dit onderzoek voor zich. Het stimuleert ons alleen nog maar meer om in de toekomst door te gaan op de weg die we zijn ingeslagen."
Fortis biedt internationaal actieve ondernemingen geïntegreerde financiële oplossingen via een netwerk van inmiddels 118 Business Centres in de belangrijkste economische centra van Europa en Azië. In het afgelopen jaar werden Business Centres geopend in Praag, Wenen, Budapest en Zürich. Voor meer informatie over zakelijk bankieren: www.fortisbusiness.com

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 36,2 miljard (31/07/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
Guido Van Peeterssen.