BIVV start campagne over nieuwe rijopleiding

Begin deze maand starten Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt en het BIVV een campagne over de nieuwe rijopleiding die binnen exact een maand in voege treedt. "Ervaring" is daarbij het sleutelwoord. Affiches met daarop de afbeelding van een rijbewijs en de slogan "De nieuwe rijopleiding vanaf 1 september 2006: meer ervaring" informeren kandidaat-bestuurders over de ingrijpende veranderingen die op til staan. De nieuwe opleiding legt sterk de nadruk op oefenen om meer ervaring op te doen en uiteindelijk als een betere chauffeur de baan op te komen.

Daarbij krijgt iedereen de kans om op achttien jaar al een rijbewijs op zak te hebben. Zo kun je in het nieuwe systeem al vanaf je zeventiende beginnen met de rijopleiding, na geslaagd te zijn voor het theorie-examen. Hoe vroeger je ermee start, hoe meer je kunt oefenen en hoe veiliger je uiteindelijk met de auto rijdt. Oefenen kan voortaan met meerdere begeleiders, gedurende minimum 3 maanden en maximum 3 jaar.

Verder kun je zelf kiezen hoe je je het beste voorbereidt op het examen: met je zelfgekozen begeleider(s), met een basisopleiding van 6 uur of met een volledige opleiding in de rijschool. Op die manier heeft iedereen de kans om op eigen tempo het autorijden onder de knie te krijgen. Ervaring opdoen om veiliger te rijden is daarbij altijd het uitgangspunt.

De campagne loopt nog de hele maand augustus op de affichageborden langs de hoofdwegen. Affiches in klein formaat en een informatiebrochure worden via het BIVV-netwerk verdeeld naar gemeentebesturen, politiezones, bibliotheken en plaatsen waar veel volk over de vloer komt. Daarnaast krijgt de campagne vanaf september een vervolg in de laatste graad van het middelbaar onderwijs, waar een educatief kaartspel zal worden verspreid met 54 meerkeuzevragen om het theorie-examen in te oefenen.

Alle informatie over de nieuwe rijopleiding is te vinden op de websites van Ikbenvoor en het BIVV, www.ikbenvoor.be en www.bivv.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here