Paus Johannes Paulus opgenomen in ziekenhuis

De 84-jarige kerkvorst Paus Johannes Paulus II is dinsdagavond naar het Gemelli-ziekenhuis in Rome gebracht, waar hij nog even zal moeten verblijven. Dit melden Italiaanse media. Volgens het persbureau ANSA heeft de paus griep opgelopen en is uit voorzorg opgenomen omwille zijn zwakke gezondheid. De Paus lijdt ook aan Parkinson, waardoor zijn spraak is aangetast. Volgens de Functionarissen van het Vaticaan zou de paus geen koorts meer maken. Waarschijnlijk heeft Paus Johannes Paulus II deze aandoening opgelopen tijdens de openluchtmis ll waar hij nog twee vredesduiven de vrijheid gaf.

Update – Volgens een Italiaanse krant zou de Paus zich verzet hebben tegen zijn opname, maar stemde uiteindelijk toe op aandringen van zijn persoonlijke dokter om opgenomen te worden. Hij verblijft in een speciaal voor hem ingericht appartement dat verbonden is aan het ziekenhuis.

Wie is eigenlijk Paus Johannes-Paulus II. Karol Józef Wojty³a, werd geboren op 18 mei 1920 te Wadowice nabij Krakau in Polen, zoon van Karol Wojty³a en Emilia Kaczorowska. Hij doorliep de middelbare school te Wadowice, en begon te studeren aan de Universiteit van Krakau. Dit werd onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. Om aan deportatie te ontsnappen ging hij werken in een fabriek van Solvay. Hij hervatte zijn studie, en haalde een doctoraat in de theologie te Rome in 1948.

Op 4 juli 1958 werd hij hulpbisschop van Krakau, en reeds op 28 september bisschop. Op 13 januari 1964 werd hij aldaar aartsbisschop, en op 26 juni 1967 kardinaal. In de periode 1962-1965 nam hij deel aan het Tweede Vaticaans Concilie. Sinds 16 oktober 1978 bekleedt hij het hoogste ambt in de Rooms-Katholieke Kerk, onder de naam Johannes Paulus II. Op 16 oktober 2003 vierde Johannes Paulus II zijn 25-jarig pontificaat

Bron en foto: http://nl.wikipedia.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here