Taalbubbels in Aalst breidt uit

taalbubbels

Aalst (redactie/mas) Taalbubbels, het vakantietaalbad voor anderstalige kinderen, wordt deze zomer ook georganiseerd voor jongeren uit het secundair onderwijs. Voor het zesde jaar op rij organiseert de dienst Integratie van de stad Aalst het project ‘Taalbubbels’.

‘Taalbubbels’ is een taalbad voor anderstalige kinderen in de zomervakantie. Tot nu toe was ‘Taalbubbels’ er enkel voor kinderen uit het lager onderwijs, maar in de zomer van 2013 start er ook een proefproject voor jongeren uit het secundair onderwijs. 

Vier weken lang leren de kinderen er spelenderwijs Nederlands, om zo hun taalkennis op te frissen voor ze in september weer naar school gaan. Schepen van Inburgering Karim van Overmeire onderstreept de noodzaak om dit initiatief verder uit te bouwen: “Deze zomer bereikten we met Taalbubbels al 80 kinderen en jongeren. Dit is een bijzonder nuttig initiatief. We moeten in de toekomst nog meer jongeren de kans geven om aan Taalbubbels deel te nemen. We willen ook bekijken of we het initiatief kunnen uitbreiden naar de Kerstvakantie en de Paasvakantie.”

Vrijwilligers gezocht

Voor het project ‘Taalbubbels’ is de dienst Integratie steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers, lijkt het iets voor jou, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen! integratiedienst@aalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here