Gent vernieuwt kerselaars IJzerlaan en Charles de Kerchovelaan

gent kersen

Gent (redactie/mas) De Groendienst van Gent zal vanaf maandag 11 maart 2013 de Japanse kerselaars in de IJzerlaan en de Charles de Kerchovelaan vervangen door jonge bomen van identiek dezelfde soort. 

De bomen met de typische roze lentebloesems horen bij de ‘Nouveau Jardin Pittoresque’ uit 1948. Een vernieuwing van de bomen betekent een belangrijke stap in het verdere behoud van dit unieke pareltje in Interbellumstijl.

De meeste bomen vertonen door hun hoge leeftijd een of meerdere gebreken of ziektes. Een aantal is om veiligheidsredenen recent al verwijderd. Om verdere aftakeling van de bomenrij tegen te gaan en het uniforme beeld te herstellen is er na overleg met de buurtbewoners en het comité Charles de Kerchove op 19 februari 2013 unaniem besloten om de resterende bomen in één keer te rooien en te vervangen door nieuwe jonge bomen.

De 48 nieuwe bomen worden op dezelfde plaats geplant maar worden iets verhoogd geplaatst. Zo zal hun kroon iets hoger groeien dan die van de bestaande bomen waardoor ze minder beschadigingen zullen oplopen door het verkeer. De nieuw aan te planten Japanse kerselaars zijn ongeveer 3,5 meter hoog. Ze zullen dit voorjaar al meteen bloeien.

De Groendienst start de werken op maandag 11 maart 2013. Ze zullen maximaal 3 weken in beslag nemen. Om het bestaande tuintje voldoende te beschermen, wordt er gewerkt vanop de aanpalende rijbanen. Het verkeer zal tijdelijk op een rijvak teruggebracht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here