Gent: Duplexwoningen Jan Van Haelststraat worden gerenoveerd

woningen gent

Gent (redacte/mas) WoninGent start de renovatie van 44 duplexwoningen in de Jan Van Haelststraat, Steenakker en Zwijnaardsesteenweg. De woningen, die dateren van begin de jaren 1950, zijn volledig uitgeleefd en beantwoorden niet langer aan de woonnormen.

De 44 duplex-appartementen zullen volledig ontmanteld worden tot op de karkas en vervolgens worden omgebouwd tot 22 eengezinswoningen met 2 of 3 slaapkamers. WoninGent voorziet de oplevering van de gerenoveerde woningen eind 2014.

De renovatie van de woningen in de Jan Van Haelststraat is de laatste fase in een bredere reeks renovaties van eengezinswoningen in Nieuw Gent. Eerdere renovaties omvatten enerzijds de tuinwijk aan de Zwijnaardsesteenweg en anderzijds de wijk aan de Groenewalstraat.

De woningen in de Jan Van Haelststraat dateren van 1953. De 60 jaar oude woningen zijn volledig uitgeleefd en verouderd en voldoen niet meer aan de hedendaagse vereisten op het gebied van wooncomfort. Niet alleen zijn de woningen te klein volgens de huidige woonnormen, ook de isolatie, elektriciteit, verwarming en het sanitair voldoen niet meer. Een doorgedreven renovatie is dan ook broodnodig.

In 2010 werd een ontwerpteam voor het project samengesteld. Er werd gekozen om de 44 te kleine duplex-appartementen om te bouwen tot 22 eengezinswoningen die ruimte bieden aan gezinnen. Van de 22 eengezinswoningen, zullen 18 rijwoningen 2 slaapkamers tellen en zullen 4 halfopenbebouwingen voorzien zijn van 3 slaapkamers. Alle woningen zullen beschikken over een achtertuin met een tuin- en fietsberging.

woningen gent 2

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here