Aalst krijgt eerste revolutionaire broodsnijmachine

brood

Aalst (redactie/mas) De Quintens Bakkerij Group lanceert een nieuwe revolutionaire broodsnijmachine. Ze wordt op 13 maart in AD Delhaize Arend voorgesteld.

Als eerste voor België kan in Aalst een ter plaatse gebakken brood gesneden worden met de nieuwe revolutionaire broodsnijmachine die is ontwikkeld op verzoek van de Quintens Group. Met de huidige “eeuwenoude” snijmachinetechnieken is het voor de – explosief groeiende – ter plaatse gebakken broden pas mogelijk om na 90 minuten te worden gesneden.Daarom is de Quintens Group op zoek gegaan naar een oplossing om de “wachttijd” hiervan te in te korten en zo het bak- en verkoopproces voor de winkel te vergemakkelijken.

Wat is er nieuw / revolutionair aan deze machine ?

   Het brood wordt op een nog veiliger wijze “sneetje voor sneetje” gesneden door een cirkelvormig snijblad.

  Dit neemt slechts 12 seconden extra tijd t.o.v. de klassieke snijmachine.

   De consument kan met een druk op de knop zelf haar snijdikte kiezen: Dun – 9mm of  Standaard – 10mm of Dik – 11 mm.

   De consument kan het ter plaatse gebakken brood 30-45 minuten eerder snijden na het afbakken!

  De afkoelperiode van ter plaatse gebakken brood bedraagt normaal gezien 90 minuten, dwz een inkorting van de tijd met 33 -50 %.

  De machine is speciaal ontwikkeld voor de “zachte Belgische kruim”.

 

Belg.be is er bij de presentatie van de nieuwe machine in AD Arend volgende week en bericht u dan verder.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here