Van der Borght: De eerste maanden coalitie maken weinig indruk

vera van der borght

Aalst (redactie/mas) Vera Van der Borght (OpenVLD), Vlaams parlementslid en vice-fractievoorzitter gemeenteraad, was gastspreker op het jaarlijks banket van het Willemsfonds Aalst. En ze wond er in toespraak geen doekje som: “De eerste maanden  van deze coalitie hebben alleszins weinig indruk gemaakt.”

“Dat de socialisten niet met volle goesting zijn gestart aan deze legislatuur hoef ik u natuurlijk niet meer te vertellen. Het is nog maar de vraag of zij inhoudelijk op enige manier gewicht in de schaal zullen kunnen leggen om te wegen op het beleid. Als ik zie welke de prioriteiten van deze meerderheid waren de voorbije weken, dan moet het me van het hart dat onze stad toch wel andere katten te geselen heeft.” aldus Van der Borght, verwijzend naar Belgische vlaggen, Vlaamse leeuwen op straatnaamborden of foto’s van het koningspaar weghalen. “Ik zie er allemaal de meerwaarde of nut niet van in, om eerlijk te zijn.”

Open VLD Aalst wil de komende jaren op een constructieve wijze de vinger leggen waar het nodig is: grote infrastructuurprojecten op vlak van mobiliteit, grote stadsvernieuwingsprojecten, een nieuw bedrijventerrein op de Siesegemkouter, de bouw van het crematorium, investeringen in de ouderenzorg,….

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here