Sundance Channel gaat Emmy bekroonde komische reeks lanceren in Gent

portlandOp 28 maart strijkt Portlandia’s ‘Adult League of Hide & Seek’ neer in Gent, voor de lancering van deze absurd-komische reeks. Brussel/Gent/Portland – 4 maart 2013 – Gent is een stad waar veel mogelijk en een stad met veel humor. Sundance Channel kent deze twee troeven en kiest onze stad uit om er de met Emmy bekroonde komische reeks Portlandia te lanceren.

Deze cult-serie, ontsproten uit het brein van Fred Armisen (Saturday Night Live) en comedienne/gitariste Carrie Brownstein, brengt het licht gestoorde verhaal van de trendy hippie-bourgeoisie uit Portland, die is blijven steken in de jaren 90 en gelooft dat alles politiek correct, biologisch, duurzaam en praatgroep-proof moet zijn.

Zijn er gelijkenissen met Gent? Heeft burgemeester Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Sex & The City) trekjes van onze Daniël Termont? Zal Steve Buscemi (Boardwalk Empire) in Gent een vrouw-en-feminist-vriendelijke bookshop vinden waar hij (niet?) naar toilet mag?

Misschien zullen deze en andere vragen opgelost worden tijdens de ‘Adult League of Hide and Seek’. Op 28 maart, neemt deze League (of op zijn minst de Belgische tegenhanger van de bekende club uit Portland) het Gentse Sint-Pietersplein over. Een aantal van de karakters uit Portlandia maken hun opwachting op dit gratis evenement. Deelnemers aan dit reuzengrote verstoppertje in het Gentse stadcentrum maken bovendien kans om een trip te winnen naar het echte Portland in de USA. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.sundancechannelglobal.com

Als opwarmer, hierbij een fragment uit van Portlandia, met de Adult Hide and Seek-league aan het werk:

Praktische details:

28 Maart van 17 tot 19u. Sundance Channel’s Portlandia: ‘Adult League of Hide and Seek’ op het Sint-Pietersplein Gent.

Pers is welkom om dit evenement te verslaan. Foto’s zullen beschikbaar zijn.

Premiere van Portlandia op Sundance Channel: 11 april om 21u. Elke donderdag, zes weken lang.

 

 

Sundance Channel (met Vlaamse ondertitels) is te zien:

  • via Telenet in Brussel en Vlaanderen, op kanaal 25
  • via Belgacom TV in heel België op HD-kanaal 195, als onderdeel van het betalende Entertainment-boeket

 

Sundance Channel

Sundance Channel eert de missie van z’n oprichter, Robert Redford: creativiteit moet gevierd worden. Het televisiekanaal richt zich daarbij tot een open-minded tv-publiek dat op zoek is naar iets nieuws. Met zijn gedurfde, originele en ongeëvenaarde perspectief biedt Sundance Channel zijn kijkers een diverse en innemende waaier van kwalitatief hoogstaande films, documentaires en eigen programma’s. Sundance Channel, beheerd door eigenaar AMC Networks Inc., is beschikbaar in Europa en Azië. Sundance Channel staat voor een heel herkenbaar en aantrekkelijk merk dat verkrijgbaar is in HD via verschillende platforms.

 

AMC Networks Inc.

AMC Networks Inc. (Nasdaq: AMCX), eigenaar en beheerder van de meest populaire en gelauwerde kanalen voor kabeltelevisie heeft zich de voorbije 30 jaar volledig gericht op het maken van programma’s en films van hoogstaande kwaliteit. AMC, IFC, Sundance Channel, WE-tv en IFC Films produceren en leveren originele, meeslepende en cultureel relevante programma’s die een breed publiek aanspreken over verschillende platforms. Het bedrijf beheert verder ook AMC/Sundance Channel Global, een internationaal programmabedrijf en AMC Networks Broadcasting & Technology, een bedrijf dat de volledige programmering en verdeling van een netwerk op zich neemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here