Werken starten aan N9 en Vijfhuizen in Aalst en Erpe-Mere

werkenNutsmaatschappijen starten werken aan N9 en Vijfhuizen in Aalst en Erpe-Mere. Maandag 4 maart start TMVW met werken aan het kruispunt Vijfhuizen in Aalst. Vanaf 11 maart start Eandis met werken aan de Gentsesteenweg (N9) tussen de ring rond Aalst en het kruispunt Vijfhuizen.

Maandag 4 maart start TMVW met werken aan het kruispunt Vijfhuizen in Aalst. Vanaf 11 maart start Eandis met werken aan de Gentsesteenweg (N9) tussen de ring rond Aalst en het kruispunt Vijfhuizen. De werken gaan vooraf aan de heraanleg van het kruispunt en de N9. Er wordt zware verkeershinder verwacht. Het einde van de werken is voorzien voor eind mei. Na deze werken start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de eigenlijke heraanleg van de N9 en het kruispunt Vijfhuizen.

2 zones De werken worden uitgevoerd in twee zones: 1. De werken op het kruispunt Vijfhuizen starten 4 maart en eindigen eind mei. 2. De werken tussen het kruispunt met de ring rond Aalst en het kruispunt Vijfhuizen starten 11 maart en moeten ook afgerond zijn tegen eind mei. Deze werken zullen in stroken van 300m uitgevoerd worden in de richting van kruispunt Vijfhuizen. Hinder Vanaf 4 maart tot en met 15 maart zal de Leedsesteenweg (N442) afgesloten worden voor het verkeer naar Aalst. Het verkeer naar Lede kan steeds doorrijden. Een omleiding is voorzien via Allemansbos en de N9. Ter hoogte van de kruising van de N9 met Allemansbos komen er tijdelijke verkeerslichten om de oversteekbaarheid te vergemakkelijken. Fietsers richting Vijfhuizen worden omgeleid via de Erpestraat, Oude Gentbaan en Kattelinnestraat.

Op de N9 blijft doorgaand verkeer in beide richtingen tijdens de werken bijna altijd mogelijk. Dit is niet het geval tijdens de nachten van 11 op 12 maart, 12 op 13 maart en 13 op 14 maart. De N9 tussen Vijfhuizen en de Erpestraat wordt dan van 21u tot 6u volledig afgesloten voor het verkeer. Doorgaand verkeer zal omgeleid worden via de E40 en de complexen Aalst en Erpe-Mere. Tijdens de werken moet het autoverkeer over de busbaan rijden omdat er voor de werken één van de rijvakken wordt ingenomen.

Heraanleg N9 en Vijfhuizen De nutsmaatschappijen voeren deze werken uit ter voorbereiding van de heraanleg van de Gentsesteenweg en het kruispunt Vijfhuizen door het Agentschap Wegen en Verkeer. Die heraanleg zal starten in de zomer van dit jaar en moet het kruispunt en de Gentsesteenweg niet alleen veiliger maar ook leefbaarder maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here