Martine De Maght, voorzitter Open VLD Vrouwen Aalst

martine  DM

Aalst (redactie/stas)  Op zondag de stad uitrijden, de mooi aangelegde Affligemdreef op, overal recreatie om je heen, tot je Brabant bereikt. De grens van een abdij waar de monniken er even oud uitzien als de stenen, draaien we af richting Meldert. Nievel laten we met rust. Ook de wandelaars die de eerste lente opzoeken. Een dorp met zoveel verrassingen. Ook Martine De Maght, ’s morgens aangesteld als voorzitter van de Open VLD Vrouwen van Aalst. Een leuke babbel.

“Vandaag hebben we als vrouw veel meer keuzes dan pakweg zelfs nog maar 60 jaar geleden. Sinds 1948 hebben vrouwen volledig stemrecht. Vele generaties vrouwen, maar ook mannen hebben hun nek uitgestoken zodat we vandaag kunnen doen wat we doen.” Martine De Maght kent haar geschiedenis.

Martine, vandaag OCMW-raadslid en als enigste uit de oppositie in het vast bureau. Ja, politiek is soms ook strategie. Ze was tot eind 2012 fractievoorzitter van Blauw in de gemeenteraad van Aalst en zat al enkele jaren in het parlement in Brussel. En mocht politiek haar vervelen, is er haar moeder, Anny De Maght. Monument in alle betekenissen van het woord in de Aalsterse politiek. Ere-burgemeester, en zoveel meer…

“In 1957 tekende België het Verdrag van Rome. Daarin staat oa. dat alle lidstaten er moeten op toezien dat mannen en vrouwen gelijkwaardige lonen krijgen voor gelijkwaardig werk. Een principe dat vandaag in ons land nog steeds niet gerealiseerd werd. Constant worden instituten en werkgroepen opgericht die wetenschappelijk de ongelijke verhoudingen tussen mannen en vrouwen moeten verklaren.” schetst Martine De Maght de geschiedenis.

“Aalst is van oudsher een zeer liberale stad” vertelt ze aan de man die de gescheidenis van het sociaal liberalisme in Aalst aan het schrijven is. “De maatschappelijke visie en op welke manier een man of een vrouw in het leven staan is anders. Zoveel is duidelijk. Dit vloeit ook voort uit het feit dat we bovenop politiek ook geëngageerde vrouw, echtgenote, moeder, dochter,… zijn.  Zorg, emotie en empathie zit in onze genen.”

“Er zijn veel ‘vrouwen’-thema’s die vandaag weinig of onvoldoende aan bod komen. Wij als initiatiefneemsters hebben hier oog voor een willen voor alle liberale vrouwen een doorgeefluik zijn voor hun ideeën, ervaringen, suggesties en beleidsvoorstellen.”

“Weet je” zegt Martine met haar typische lach op het gezicht “vrouwen zijn van nature ook bruggenbouwers, juist door hun ‘andere aanpak’ van de zaken. Hiermee suggereren we op geen enkele manier dat wij doetjes zijn maar het kan ook op een vrouwvriendelijke manier.”

“Het is onze intentie om samen met alle andere geïnteresseerde liberale vrouwen beleidsvoorstellen te formuleren en acties te ondernemen. Op die manier kunnen we een toegevoegde waarde zijn, om samen met Open VLD Aalst, Jong VLD Aalst en alle liberale vrienden en vriendinnen uit het middenveld verder te werken aan een betere toekomst voor Aalst.”

“We zullen voorstellen formuleren waar liefst zo veel mogelijk personen een bijdrage leveren, ieder op zijn of haar eigen manier met zijn of haar unieke stijl. We hebben het potentieel en politiek talent. Waar we met Open VLD Vrouwen Aalst voor gaan is eengezindheid en solidariteit.”

We verlaten Meldert met een pakkert zoals alleen Martine De Maght die in Aalst kan geven. Warm en oprecht. Dat de Open VLD vrouwen een feit zijn in de ajuinstad, daar twijfelen we niet aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here