N-VA Herzele kiest eerste vrouwelijke voorzitter

anne van benedenOp vrijdag 1 maart kozen de leden van de lokale afdeling van de N-VA Herzele een nieuw bestuur voor een termijn van 3 jaar. Anne Van Beneden uit Sint-Antelinks werd met een meerderheid van stemmen verkozen tot nieuwe afdelingsvoorzitter. Zij treedt in de voetsporen van Jürgen Neyrinck, die de voorbije jaren de lokale afdeling succesvol uitbouwde en zo N-VA Herzele naar het goede resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 leidde.

Naar verluidt heeft N-VA Herzele hiermee de primeur om als eerste politieke partij in Herzele sinds de fusie in 1977 een vrouwelijke voorzitter aan te duiden.

Ze staat er echter niet alleen voor om de afdeling verder te laten groeien tot een succesvolle bestuurspartij. Vrijdag werden tevens de andere bestuursleden verkozen.

De nieuwe voorzitter wordt bijgestaan door Filiep Van Driessche (afdelingsondervoorzitter en organisatieverantwoordelijke), Vera De Schepper (penningmeester en ledenverantwoordelijke) en Sofie Hoefman (verantwoordelijke voor de jongerenwerking). De Facebookcommunicatie blijft in de deskundige handen van Koenraad De Decker.

Andere bestuursleden zijn o.m. Benny Appelmans, Rita Bellens, Hilaire De Graeve, Vanessa Raveydts en Rony Stroobants.

Daarnaast maken ook de lokale mandatarissen deel uit van het afdelingsbestuur:
*Sofie Hoefman, vijfde schepen (Toerisme, Cultuur en Vrije tijd, Erediensten en niet-confessionele levensbeschouwingen en Inburgering)
*Stefaan Lauwaert, eerste schepen (Personeelsdienst en vorming, Overige algemene en ondersteunende diensten, Sport)
*Jürgen Neyrinck, derde schepen (Fiscale en Financiële bevoegdheden)
*Patricia Van Ruyskensvelde, gemeenteraadslid en fractieleidster N-VA Herzele
*Toon De Bock, OCMW-raadslid en lid van het Vast Bureau
*Koenraad De Decker, OCMW-raadslid en lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here