BENEDICTUS XVI IS ZIJN LEVEN IN HET VERBORGENE BEGONNEN.

castel gandolfo

Roma (redactie/RaVa/P.Culator) Benedictus XVI beleefde donderdagavond naar verluidt een kalme en serene avond in Castel Gandolfo. Hij keek die avond naar het nieuws op de verschillende tv-zenders en sprak zijn waardering uit voor de manier waarop journalisten verslag uitbrachten van zijn afscheid in Rome en zijn aankomst in Castel Gandolfo.

Dat vertelde pater Federico Lombardi aan journalisten. “Daarna heeft hij nog een korte wandeling gemaakt in de tuinen van het pauselijke paleis in Castel Gandolfo en ging hij slapen.” Of het Dag Allemaalgehalte in de bergen rond Rome.

Vrijdagmorgen droeg Benedictus XVI zoals gebruikelijk om 7 uur ’s ochtends de eucharistieviering op. Daarna bad hij het getijdengebed. Na de middag maakte hij een korte wandeling in de tuinen van Castel Gandolfo om er de rozenkrans te bidden. Pater Lombardi: “Benedictus XVI heeft verschillende boeken meegenomen over theologie, geschiedenis en spiritualiteit. Momenteel leest hij een boek van de Zwitserse theoloog Hans Urs von Balthazar.”

Hopelijk is er snel een nieuwe paus, dat ze niet elke dag persberichten moeten verzenden over zijn doen en laten. Maar nu de twitter van Benedictus werd afgesloten en vervangen door Sede Vacante… moet een mens toch ergens het nieuws halen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here