Twintig Jaar Nekka Nacht 2013 bundelt maar liefst twintig artiesten

nekkaVerrassing: Nekka Nacht verdubbelt het aantal namen op zijn affiche. Naast de tien gevestigde waarden zijn ook tien jonge talenten aan het programma toegevoegd. Hiermee wil de organisatie aantonen dat het Nederlandstalige lied springlevend is en in goede gezondheid verkeert.

Met twintig artiesten brengt Nekka het beste van het Nederlandstalige lied van gisteren, vandaag en morgen.

 

 

 

De tien jonge talenten zijn:

Senne Guns
Wannes Capelle
Stoomboot
Mira
Hannelore Bedert
Berlaen
Jelle Cleymans
JackoBond
Buurman
Bandits

Deze artiesten worden gekoppeld aan een gevestigde waarde en samen zullen ze een eigen lied vertolken voor het Nekka-publiek. Eens te meer zal het Nekka-podium een groot laboratorium zijn van ongeziene duetten en samenwerkingen.

De gevestigde waarden zijn:

Frank Boeijen
Kommil Foo
Raymond van het Groenewoud
Stef Bos
Kadril
Thé Lau
Zjef Vanuytsel
Johan Verminnen
Yevgueni
Bart Peeters

Deze tien topnamen van het Nederlandstalige lied zijn allemaal al eens centrale gast geweest de afgelopen 20 jaar. Zij staan nu voor het eerst samen op één affiche.

Zjef Vanuytsel brengt u terug naar de pioniersjaren van de kleinkunst, het prille begin van het Nekka-verhaal. Ook Johan Verminnen mag als peetvader van het chanson niet ontbreken op de lijst. Of Kadril, de uitvinders van de Nederlandstalige folkrock.

Bart Peeters wou dit feestje niet missen en onderbreekt speciaal voor de gelegenheid zijn sabbatjaar. Kommil Foo zit midden in een uitverkochte tournee, maar Raf en Mich hebben 19 april speciaal vrij gehouden om erbij te kunnen zijn. Yevgueni heeft al jaren zijn verdiende stek op het Nekka-podium en Raymond van het Groenewoud kan als geen ander het Sportpaleis op z’n kop zetten.

Ook de drie toppers uit Nederland, Frank Boeijen, Thé Lau en Stef Bos, brengen een karrenvracht hits mee, stuk voor stuk klassiekers.

Twintig artiesten voor twintig jaar Nekka Nacht. En met Lucas Van den Eynde als ceremoniemeester. Lucas was enkele jaren geleden al twee keer presentator en maakt zich graag vrij voor deze 20ste editie.

Dit wordt een heerlijk en niet te missen verjaardagsfeest voor elke liefhebber van het betere Nederlandstalige lied!

Uitreiking Cultuurprijs Nederlandstalige muziek

Minister Schauvliege zal tijdens Nekka Nacht de Cultuurprijs voor Nederlandstalige muziek uitreiken. Nekka Nacht is uitgekozen als sectormoment en dus als het podium bij uitstek om de uitreiking van deze prijs het nodige cachet te geven.

update 08/02/13
Stel zelf het programma van Nekka Nacht 2013 samen

Nekka Nacht bestaat 20 jaar en dat zal iedereen geweten hebben. Niet alleen werd een unieke affiche samengesteld met de top van het Nederlandstalige lied, de organisatoren laten u ook nog eens mee beslissen welke nummers de artiesten zullen zingen. Wie deelneemt aan de samenstelling van het programma maakt zelfs kans om één van de 20 duotickets voor Nekka Nacht 2013 te winnen.

Klik hier om op de website van Nekka Nacht uw liedjesvoorkeur bekend te maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here