Verkeersveilige Week West-Vlaanderen – Bemoedigende resultaten

Op woensdag 27 februari werd in de provincies Oost- en West-Vlaanderen voor de 17e keer de kettingbotsing op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht. Op die dag vonden 10 mensen de dood en werden er 56 personen zwaargewond. Bij de botsing waren meer dan 200 wagens betrokken.

Ter nagedachtenis van deze ramp organiseerde gouverneur Carl Decaluwé in West-Vlaanderen voor de eerste keer een “Verkeersveilige Week” in plaats van een “Verkeersveilige Dag”. Deze week ging door van maandag 25 februari tot en met vrijdag 01 maart 2013.

De gouverneur ondersteunde dit initiatief ook persoonlijk met een bezoek aan de controledispositieven in de politiezones Arro Ieper, Polder en Brugge.

Alle 19 lokale politiezones en de federale wegpolitie organiseerden gedurende de voorbije week bijkomende verkeersacties. In totaal werden bijna 400 extra politiemensen ingezet en in alle gemeenten samen werden net geen 2600 mensuren aan controles besteed. Tevens namen een 40-tal aspiranten van de West-Vlaamse Politieschool in het kader van hun stageperiode aan deze acties deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here